Robert Downey Jr. továbbra is a legjobban kereső színész

A 2014-es éven is Robert Downey Jr. amerikai színész lett a legjobban kereső színész a világon, közölte az amerikai Forbes magazin évente nyilvánosságra hozott listája alapján 2014. július 23-án. A 49 éves filmsztár 75 millió dollárt vághatott zsebre.

A tavalyi évi első helye után is Robert Downey Jr. amerikai színész lett idén is a legjobban kereső színész. A művész az elmúlt tizenkét hónapban 75 millió dollárt keresett, ami azért rendkívüli teljesítmény, mert 2013 és 2014 júniusa közt mindössze egy filmjét mutatták be.  Downey Jr. a Marvel-filmeknek jóvoltából tett szert a gyarapodásra: a három Vasember-filmért és a Bosszúállók-filmekért a sztárgázsin kívül a bevételből is részesül. A Forbes értesülése szerint a Bosszúállók: Ultron kora című újabb képregényadaptációért minden korábbinál nagyobb gázsit kap, azonban az összeget nem nevezték meg. Emellett a színész a bevétel bizonyos százalékát is megkapja, ami milliárdos bevételt hozó sikerfilmek lévén nem csekély összeg. A lista második helyét 52 millió dollárral Dwayne Johnson, a pankrátorból kevésbé tehetséges színésszé vált sztár szerezte meg. Legújabb filmje, a most bemutatott, Magyarországon forgatott Herkules is sikeres. Harmadik a felmérésben a Másnaposok-trilógia révén világhírnevet szerző Bradley Cooper amerikai színész, Leonardo DiCaprio pedig negyedik. A színész a tavalyi évben A nagy Gatsby című filmben játszott, amely 351 millió dolláros bevételt termelt, illetve a szokásosnál kevesebb fizetésért elvállalta Martin Scorsese A Wall Street farkasa című filmjének címszerepét, és mivel profitrészesedési szerződést kötött, a 392 millió dolláros bevétellel büszkélkedhető film sokat hozott a konyhájára.

A hatvankét éves Liam Neeson hatodik a listán, őt Ben Affleck, Christian Bale, Will Smith és Mark Wahlberg követi. A tavalyi nyári szezonhoz képest a 2014-es nyár eddig közel 15 százalékos bevételkiesést eredményezett az Egyesült Államok mozijaiban, de az utóbbi időben több európai országban is visszaesés volt megfigyelhető.

Mészáros Márton

Robert Downey Jr. amerikai színész a Comic Con fesztiválon 2014 júliusában

Robert Downey Jr. amerikai színész a Comic Con fesztiválon 2014 júliusában

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt szereti: