Elhunyt Bajor Imre

Hosszan tartó súlyos betegség után szerdán reggel, 9 óra 45 perckor elhunyt Bajor Imre színművész a veszprémi kórházban, ahova néhány nappal korábban szállították, tudatta a népszerű művész családja 2014. augusztus 6-án. Az agydaganattal kezelt művész 57 esztendős volt.

A család ügyvéde, a sajtóval kapcsolatot tartó dr. Hegedűs László azt közölte még a művész halála előtti napon, hogy Bajor Imre a gyógyulás útjára lépett, állapota stabil. Bajor Imre az utóbbi években súlyos személyes válságon esett keresztül, 2009-ben bokatörést szenvedett, 2010-ben csődbe ment a Kiszihuszár nevű étterme és bevallotta, hogy az ital rabja, 2011-ben pedig vérnyomásproblémák és kimerültség miatt került kórházba. 2013-ban visszaadta összes színházi szerepét, nem vállalt többé filmes és televíziós munkákat sem. Idén tavasszal Kínába szállították gyógykezelésre, de a kezelést megszakították és hazahozták. Az agyában lévő tumor olyan veszélyes helyen volt, hogy azt műteni nem lehetett.

Bajor Imre 1957. március 9-én Budapesten született. Pályáját az Állami Déryné Színházban kezdte tizenkilenc évesen. Éveken keresztül játszott ebben a társulatban, 1989 óta pedig a Játékszín egyik oszlopos tagja volt. 1999-től szabadúszóként kereste kenyerét, ekkor már az egyik legnépszerűbb komikus színész volt. A népszerű Szomszédok című teleregényben éveken keresztül játszotta Olit, a fodrászfiút. A Heti Hetes közéleti beszélgetőműsor állandó tagjaként egy egész ország szerette meg, 2000 és 2003 között Gálvölgyi Jánossal és Hernádi Judittal közösen együtt játszott a Pasik című szituációs komédiában. 2004-ben Bajor-show címmel műsort kapott. A következő évben újra a Gálvölgyi-Hernádi párossal közösen játszott főszerepet, Tímár Péter Le a fejjel! című középkori vígjátékában.

Játszott olyan népszerű magyar mozifilmekben, mint a Meseautó (2000) és az Egy szoknya, egy nadrág (2005). Utolsó szerepét 2009-ben a megbukott Szuperbojz című filmben játszotta, ahol a főszereplő Johnny G zenészt alakította többek között Kerekes Vica, Gesztesi Károly, Kolovratnik Krisztián és Rudolf Péter oldalán. Bajor Imre évtizedeken át szerepelt a rádiókabaré műsoraiban, a Magyar Rádió nívódíjával több alkalommal tüntették ki. 1997-ben megkapta a Magyar Köztársasági Érdemrend kiskeresztjét, Karinthy-gyűrűvel és Story Ötcsillag-díjjal is elismerték.

Mészáros Márton

Bajor Imre színművész (1957-2014)

Bajor Imre színművész (1957-2014)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt szereti: