Williams a pénz miatt ölhette meg magát

Az augusztus 11-én meghalt Robin Williams Oscar-díjas amerikai színész halálát kétségkívül öngyilkosság okozta, idegenkezűségre utaló nyomot nem találtak, jelentették be azon a sajtótájékoztatón 2014. augusztus 13-án, ahol ismertették a művész tragikus halálának körülményeit.

A 63 éves korában elhunyt Robin Williams holttestét felöltözve, ülő helyzetben, bal karjának belső felén több vágott felületi sérüléssel találták meg. A művész ülő helyzetben egy övvel fojtotta meg magát otthonában. A család kérésére a sajtóeseményen nem árulták el, hogy Williams hagyott-e hátra búcsúlevelet. Kiderült, hogy a művész a halála előtt egy hónappal alkohol elvonókúrán járt, és heteken keresztül volt vendég depresszió elleni kezelésen. A családhoz közelálló barátok szerint Robin Williams kiújult szorongásaihoz és halálához megromlott anyagi helyzete vezetett.

A művész pályája csúcsán, az 1980-as és 90’-es évek között minden családtagjához és barátjához rendkívül nagylelkű volt az anyagiak terén, azonban az utóbbi években megcsappant a pénze. Robin Williams pénzügyi gondjaihoz elsősorban az a 2008-as bírósági határozat vezetett, amely arra kötelezte a művészt, hogy 30 millió dollárt (kb. 7 milliárd forint) fizessen első és második feleségének. Robin Williams évek óta sikertelenül próbálta eladni a kaliforniai Napa völgyben lévő birtokát, mert úgy vélte, hogy “már nem engedheti meg magának.” Az eredetileg 35 millió dollárról induló árat végül idén tavasszal 29 millió dollárra hozatta le az ingatlanügynökkel. Sajtóértesülések szerint a hollywoodi színészt az is megviselte, hogy a 2000-es évek óta egyre kevesebb komoly szerepet ajánlottak fel neki, és pénzszűke miatt több olyan televíziós és mozifilmszerepet is el kellett vállalnia, amelyeket nem tartott értékesnek.

Az Oscar-díjas hollywoodi színész helyi idő szerint hétfőn akasztotta fel magát San Francisco környéki otthonában, holttestét személyi asszisztense találta meg az egyik hálószobában. Az öngyilkosság idején a külön szobában alvó felesége, Susan Schneider otthon volt, azonban reggel úgy ment el, hogy azt hitte férje alszik. Robin Williams az 1980-as években súlyos kokainfüggő volt, de pályatársa, John Belushi tragikus halála és a közelgő apaság miatt ráeszmélt, hogy nem folytathatja így az életét. 2006-ban nyíltan beszélt arról egy amerikai televíziós műsorban, hogy húsz évig tiszta volt, azonban mégis visszaszokott az alkoholra. A színész idén újra alkoholproblémákkal küzdött és elvonókúrán járt egy tizennyolc hónapos megerőltető munkasorozat után.

Williams gyászolói személyes üzenetekkel és virágcsokrokkal búcsúznak a színésztől, ideiglenes emlékhelynek alakították ki a hollywoodi Hírességek sétányán lévő csillagát, a művész kaliforniai házát és környékét, a Mrs. Doubtfire – Apa csak egy van című filmben szereplő házat, illetve annak a bostoni közparknak a padját, ahol a színésznek Oscar-díjat hozó Good Will Hunting című film híres jelentét forgatták.

Mészáros Márton

Robin Williams Oscar-díjas amerikai színész (1951-2014)

Robin Williams Oscar-díjas amerikai színész (1951-2014)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt szereti: