Újabb titkokra derülhet fény a Windsor-házban

Számtalan botránykönyv jelent meg az utóbbi időszakban a brit királyi családról, azonban a Windsor-házról szóló egyik leghitelesebb krónika lehet Dickie Arbiter könyve, amelyet a trónörökös egykori palotabeli bizalmasa írt. Sajtóhírek szerint a könyvmegjelenés miatt Károly herceg tajtékzik a dühtől.

A 74 esztendős Dickie Arbiter évtizedeken át volt a Buckingham-palota alkalmazottja, tizenkét éven keresztül tevékenykedett II. Erzsébet személyi sajtótitkáraként egészen 2000-ig. Az úriember visszavonulása után Szolgálatban a királynőnél (On Duty With the Queen) címmel memoárt írt, amely 2014. október 1-jén jelenik meg Nagy-Britanniában. Miután néhány részlet kiszivárgott a könyvből, Károly walesi herceg, a brit trónörökös felháborodását fejezte ki, amiért egykori bizalmasa könyv formájában teregeti ki a Windsorok életét is, amely összefonódott a palota szolgálatában álló férfi életével.

Dickie Arbiter korábban többször bírált minden botránykönyvet, ami a királyi házról szól, most viszont azzal védekezik, hogy saját magáról ír, de kénytelen volt említést tenni a brit királyi család eseményeiről is, hiszen nem lenne teljes az életrajzi könyve, ha az életéből kihagyná munkáját. A férfi a királyi háznál dolgozott, amikor Károly herceg és Diana hercegnő házassága válságossá vált, de jól értesült volt Diana hercegnő későbbi szerelmi kapcsolatait illetően éppúgy, mint Károly és jelenlegi felesége, Camilla hercegnő viszonyáról, illetve II. Erzsébet királynő másik fiának, András hercegnek és Sarah Fergusonnak a válásáról is.

Mészáros Márton

Dickie Arbiter, a brit királyi család egykori sajtófőnöke

Dickie Arbiter, a brit királyi család egykori sajtófőnöke

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt szereti: