Pedofilvád Cliff Richard ellen

Kihallgatták, de nem tartóztatták le Cliff Richards Grammy-díjas brit énekest, írja a BBC brit közszolgálati hírmédia 2014. augusztus 23-án. A 73 éves sztárt pedofíliával vádolják.

Cliff Richards, az 1960-as évek egyik legkedveltebb énekese önként jelent meg a dél-yorkshire-i rendőrségen 2014. augusztus 23-án, ahol egy kiskorú fiú molesztálásának vádjával hallgatták ki. A Congratulations és a Summer Holiday előadójának kihallgatására azután került sor az angliai rendőrkapitányságon, miután az énekes önként jelent meg a megadott időpontban. Másfél héttel korábban a hatóságok házkutatást tartottak Richardnál egy közel harminc éve kirobbant botrány ügyében, amelyben az énekes a fővádlott. Az „Anglia leghíresebb keresztényeként” is emlegetett Cliff Richardsot azzal vádolják, hogy 1985-ben egy egyházi rendezvényen molesztált egy kiskorú fiút. A művész az óvadék letételével hagyhatta el szabadlábon a kihallgatótermet.

Cliff Richard szóvivője közleményt adott ki, amelyben azt írja, együttműködnek a hatóságokkal. Egyúttal a sajtóközlemény cáfolja a vádak megalapozottságát. Az 1958 óta tartó karrierje során világszerte 250 millió eladott lemezzel büszkélkedhető Cliff Richard egy tavalyi interjúban vallotta meg, hogy sajnálja, amiért nem alapított családot. A művész hozzátette, ha megnősült volna, és gyermekei születtek volna, valószínűleg nem lett volna képes olyan karriert építeni, amelyet létrehozott.

Mészáros Márton

Cliff Richard brit énekes koncertet ad Londonban 2009-ben

Cliff Richard brit énekes koncertet ad Londonban 2009-ben

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt szereti: