Labdarúgás a békéért

Ferenc pápa támogatásával barátságos vallásközi futballmérkőzést játszottak a különböző felekezetek közötti párbeszéd és béke előmozdításának érdekében a római Olimpiai Stadionban 2014. szeptember 1-jén. Harmincezren ültek a stadion lelátóján.

A vállaltan nagy focibarát Ferenc pápa által támogatott barátságos vallásközi labdarúgó mérkőzés bevételeit a Scholas Occurentes és a P.U.P.I. nevű két Buenos Aires-i jótékonysági szervezet részére ajánlották fel. A meccsen részt vett az iszlám hitű Zinedine Zidane, a római katolikus Lionel Messi, illetve a buddhista Roberto Baggio is, de Diego Maradona argentin labdarúgócsillag is jelen volt a sporteseményen. A mérkőzés kezdete előtt a különböző vallási képviselők a béke olajfáját ültették el, a meccset követően pedig a különböző nációjú játékosok saját nyelvükön tolmácsolták a béke üzenetét, amely nem tartja megengedhetőnek a futballmeccseken a rasszizmus, a huliganizmus és egyéb káros gondolkodásmódok gyakorlását.

„Továbbra is kötelezzétek el magatokat a gyermekek és a fiatalok érdekében, az oktatásban, a sportban és a kultúrában tevékenykedve. Jó mérkőzést kívánok!” – kérte Ferenc pápa, aki videóüzenetben köszöntötte a résztvevőket. A mérkőzés egyik alapvető célja volt, hogy felhívja a világ figyelmét a gázai övezetben immáron egy hónapja zajló, 2150 életet követelő palesztin-izraeli konfliktusra.

Mészáros Márton

Ferenc pápa és labdarúgók a Vatikánban 2014. szeptember 1-jén

Ferenc pápa és labdarúgók a Vatikánban 2014. szeptember 1-jén

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt szereti: