Sztárok hada kísérte utolsó útjára Joan Riverst

Nem kifejezetten szokványos végakarata szerint vettek végső búcsút a szeptember 4-én elhunyt Joan Rivers amerikai televíziós személyiségtől a New York-i Emánu-Él zsinagógában 2014. szeptember 7-én. Sztárokkal teletűzdelt, látványos szertartás közepette búcsúzott a sztárvilág Riverstől.

A 81 éves korában egy toroksebészeti beavatkozás következtében légzési és keringési elégtelenségben elhunyt díva a 2012-ben megjelent, New York Times best-seller I Hate Everyone …Starting With Me című könyvében írta le, hogy milyen temetésre vágyik halála után. Így fogalmazta meg: “hatalmas showbiznisz-esemény nagy fényekkel, kamerákkal és akcióval…és Meryl Strepp sírásával, öt különböző akcentusban.” S habár a többszörös Oscar-díjas színésznő nem vett részt a gyászszertartáson, Joan Rivers pályatársai és barátai ott voltak: Diane Sawyer, Barbara Walters, Whoopi Goldberg, Howard Stern, Kathy Griffin, Kelly Osborne, Rosie O’Donnell, illetve Sarah Jessica Parker amerikai színésznő és férje, Matthew Broderick is megjelent az eseményen. A zsinagóga épületében többek között Hugh Jackman ausztrál színész is beszédet mondott Riversre emlékezve.

A szertartás pedig szinte éppúgy játszódott le, ahogyan azt a szókimondó komika eltervezte, ugyanis a hatóságok lezárták a manhattani utcákat, kordonok mögött várakozó tömeg figyelte a sztárok érkezését, és az egész környék tele volt lesifotósokkal. “Ha meghalsz, legalább érdekesen halj meg! Nincs semmi rosszabb az unalmas halálnál!” – írta az említett könyvben a komikus, aki Amerika egyik első női humoristájaként, később televíziós műsorvezetőként vált hírességé az 1960-as években. A kortalan és munkamániás Joan Rivers augusztus 28-án vonult kórházba hangszalagműtétre, azonban a rutinbeavatkozásnak számító torokműtéten során leállt a légzése, néhány napig kómában tartották, aztán szervezete feladta a harcot. Az amerikai egészségügyi hatóságok Joan Rivers halála ügyében azt is felderítik, vajon az altatásához használt propofol nevű gyógyszer túladagolása közrejátszott-e a komikus halálában, ahogyan azt a család által benyújtott bírósági beadvány írja.

A Vanity Fair magazin írta meg, hogy Joan Rivers nem csak Hollywood krémjével, hanem a legfelsőbb tízezerrel is kitűnő kapcsolatot ápolt. Károly walesi herceg hivatala, a Clarence House közleményben reagált Joan Rivers halálára, amelyben így fogalmazott a brit trónörökös publicistája: “Joan Rivers rendkívüli nő volt, eredeti és fáradhatatlan lélekkel, megállíthatatlan humorérzékkel és hatalmas életörömmel. Halálával egy teljességgel pótolhatatlan személyiség távozott.” Az újság egyúttal kitér arra, hogy Károly herceg és felesége, Camilla hercegnő az elmúlt tizenegy évben szoros baráti kapcsolatot ápolt Riversszel.

 

Mészáros Márton

Joan Rivers amerikai komikus (1933-2014), háttérben a New York-i Emánu-Él zsinagóga

Joan Rivers amerikai komikus (1933-2014), háttérben a New York-i Emánu-Él zsinagóga

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt szereti: