Czeizel professzor élete árán is dolgozik

Czeizel Endre orvos, genetikus egy nagyszabású, már jó előre beharangozott sajtótájékoztatót tartott a budapesti Szent Margit Kórházban 2014. szeptember 12-én. A világrengető nagy hír elmaradt, az orvos a nevéhez köthető magzatvédő vitamint népszerűsítette.

Szenzációs bejelentést tartalmazó sajtótájékoztatóra hívták a média képviselőit a fővárosi Szent Margit Kórházba 2014. szeptember 12-én. A részletekről egyetlen információmorzsa sem szivárgott ki, csupán annyit tudtak megszellőztetni a lapok, hogy a leukémiával újra kórházban kezelt Czeizel Endre professzor nagy bejelentésre készül, és minden erejét összeszedve mindent megtesz azért, hogy ott lehessen az eseményen. A világhírű genetikus a tíz órára meghirdetett eseményre negyven perces késéssel érkezett meg leánya, Barbara és színházi rendezőként dolgozó fia, Gábor társaságában. A professzor lánya arra kérte az újságírókat, édesapját kíméljék a betegségére, és magánéletére vonatkozó kérdésektől (felesége éppen gyermeket vár), csak a sajtótájékoztató tárgyáról, a magzatvédő vitamin témakörébe kapcsolódó kérdésekkel bombázzák.

Az éppen kórházi ágyról érkező Czeizel professzort kezelőorvosa eltanácsolta a nyilvános megjelenéstől, de a 79 éves tudós mégis úgy vélte, akárcsak egész életében, ezúttal is kiáll egy olyan ügyért, amellyel másokon segíthet. Így életműve megkoronázásaként egy utolsó, nagyszabású az összes vezető magyarországi sajtóorgánum jelenlétében megtartott rendezvényen még egyszer felhívja a figyelmet az általa kifejlesztett magzatvédő vitamin fontosságára, és bemutatta az új Dr. Czeizel Magzatvédő multivitamint. A professzor komoly aggodalmának is hangot adott, amikor ismertette egy 2012-es felmérés adatait, amely szerint Magyarország szedik a világon a legkevesebben a magzatvédő vitaminokat, a hazai terhes nőknek mindössze 6%-a szedett ilyen készítményt.

A legyengült immunrendszerű Czeizel Endre védelme érdekében az újságírók és fotóriporterek csak védőmaszkban vehettek részt a sajtótájékoztatón. Az idős orvos legyengülve, rossz fizikai állapotban vett részt az eseményen. A korábban kiváló egészségnek örvendő Czeizel Endrénél 2013-ban diagnosztizálták a leukémia egyik legagresszívabb fajtáját, elmondása szerint maximum néhány éve lehet hátra.

Mészáros Márton

Czeizel Endre genetikus professzor a nevével fémjelzett magzatvédő vitamint népszerűsítő sajtótájékoztatón Budapesten 2014. szeptember 12-én (Forrás: Borsonline)

Czeizel Endre genetikus professzor a nevével fémjelzett magzatvédő vitamint népszerűsítő sajtótájékoztatón Budapesten 2014. szeptember 12-én (Forrás: Borsonline)

Egy hozzászólás to “Czeizel professzor élete árán is dolgozik”

  1. Mónika Molnárné B Says:

    Sok szeretettel kívánok gyógyulást! Köszönöm, hogy ennyit tesz értünk, anyákért!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt szereti: