Spanyol filmek a miskolci filmfesztiválon

José Ángel López Jorrín, Spanyolország budapesti nagykövete nyitotta meg a Jameson CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál Made by Spain programját a miskolci Művészetek Házában 2014. szeptember 18-án.

A Jameson CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál keretében megvalósult Made by Spain programot Bíró Tibor fesztiváligazgató és José Ángel López Jorrín spanyol nagykövet nyitotta meg. “Jelentősége van a spanyol válogatás elnevezésének, hiszen ezek Spanyolország által gyártott filmek, nem kifejezetten Spanyolországban készült mindegyik. A mai globalizációs világban sok embernek kell részt vennie abban, hogy valami értékes alkotás jöhessen létre. Tudom, hogy Önök igazán értenek a filmekhez, de ezeknek a filmalkotásoknak az ide hozatalával szeretnénk elérni, ha az emberek számára a spanyol filmipar többet jelentene Pedro Almodóvár nevénél, és egyúttal remélem, hogy arra is ráeszmélnek, hogy a földrajzilag egymástól távol eső országok nincsenek olyan messze, mint hisszük” – mondta a nagykövet, aki szeptember elsején adta át megbízólevelét Áder János köztársasági elnöknek. López Jorrínnak ez az első hivatalos útja, amely Budapesten kívülre vezet.

A kétnapos rendezvény a Napfényes hétfők című 2002-ben bemutatott Fernando León de Aranoa-film vetítésével vette kezdetét. A Javier Bardem Oscar-díjas spanyol színész főszereplésével készült filmalkotás operatőre, Alfredo Mayo jelen volt a díszvetítésen, utána pedig másfél órás mesterkurzust tartott. Az eseményhez kapcsolódva spanyol filmplakátokból álló kiállítás nyílt a városháza épületében.

Mészáros Márton

José Angel López Jorrín spanyol nagykövet a CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztiválon 2014. szeptember 18-án (Fotó: Mészáros Márton)

José Angel López Jorrín spanyol nagykövet a CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztiválon 2014. szeptember 18-án (Fotó: Mészáros Márton)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt szereti: