Sziklavári Beátát ismerték el a legjobb tanárnak

Rajnai Gáborné, a Madách Imre Gimnázium iskolatitkára és Sziklavári Beáta, az Alsóerdősori Bárdos Lajos Általános Iskola és Gimnázium tanítója kapta a második alkalommal odaítélt Varga Gábor-díjat, amelyet pedagógusok elismerésére alapítottak az Alsóerdősori Bárdos Lajos Általános Iskola és Gimnázium 2012-ben elhunyt kultikus igazgatójának emlékére. Az elismerést a Wesselényi utcai KAlap bárban adták át 2014. november 20-án.

Az Európai Szülők Magyarországi Egyesülete által adományozott elismerést azok kaphatják meg, akik szakmai munkájukkal kiváló értékeket közvetítenek, valamint demokratikusan, a szülőkkel való kölcsönös együttműködéssel tanítanak. Az idei év egyik díjazottja, Sziklavári Beáta harminchárom éve tanít, ebből húsz évet az alsóerdősori iskolában. Kollégái szerint a pedagógus annyira szerény, hogy elismerésével még csak el sem dicsekedett az iskolában.

– Idén kezdtem el tanítani, két évig gyakornok vagyok pályakezdőként. Bea nénit úgy mutatták be nekem, mint egy fantasztikus tanárt és nagyon jó embert, aki mellett nagyon jó helyem lesz. Persze, már az első találkozásunkkor mondta, hogy nem akar mentorkodni. Emberileg és szakmailag is felnézek rá, mellette a legjobb helyre kerültem – mondta Csontos Gyöngyi, aki az alsós tanítónővel dolgozik együtt szeptembertől. Hozzátette, Sziklavári Beáta szerinte szigorú, következetes és nagyon lelkiismeretes pedagógus, aki nagyon szereti a gyerekeket. Ez a szeretet kölcsönös, diákjai is tisztelettel fordulnak feléje.

Magát a díjazottat, Sziklavári Beátát meglepte az örömhír, miszerint idén ő veheti át az elismerést. Mint elárulta, a boldogsággal szomorúság vegyült, mivel a néhai Varga Gábor nemcsak pedagógusként, hanem magánemberként is példaképe volt. – Amit Gábortól tanultam, az felbecsülhetetlen. Csak pozitív emlékeim vannak róla, kiváló ember volt. Éppen ezért ez a díj számomra minden állami, vagy más szakmai elismerésnél többet ér – fogalmazott.

Mészáros Márton

Sziklavári Beáta tanárnő az általa tanított gyerekekkel az Alsóerdősori Bárdos Lajos Gimnáziumban 2014. november 26-án (Fotó: Mészáros Márton)

Sziklavári Beáta tanárnő az általa tanított gyerekekkel az Alsóerdősori Bárdos Lajos Gimnáziumban 2014. november 26-án (Fotó: Mészáros Márton)

Hírdetés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt szereti: