Közel 90 éve élnek házasságban

A kitolódott életkor ellenére is csodaszámba megy, ha valaki kilencven évig él, azonban egy indiai házaspár jövőre fogja ünnepelni 90. házassági évfordulójukat. Példaértékűen hosszú házasságukkal jelenleg elsőbbséget élveznek minden régóta házasságban élő párnál.

Az indiai Karam Chand és felesége, Kartari asszony az angliai Manchester közelében található Bradford városában él. Mindketten novemberben születtek, azonban a férfi 1905-ben, felesége pedig 1912-ben. A 109 férfi és 102 éves hitvese még tinédzserkorukban szerettek egymásba, esküvőt pedig 1925. december 11-én kötöttek. Mrs. Chand a születésnapi ünnepségen a Daily Mail vezető brit lapnak elárulta, szerinte a hosszú házasság titka az, hogy mindig törekednie kell arra, hogy jó kapcsolatunk legyen a párunkkal, illetve a családdal.

Az idős házasok egyébként népes famíliával büszkélkedhetnek, ugyanis nyolc gyermekük, huszonhét unokájuk és még ennél is több dédunokájuk született. Novemberi születésnapjukon száznál is több közös családtag jelent meg, a papát és a mamát négy generációt köszöntötte. A Chand-házaspáron kívül további tizennyolc pár él a földön, akik nyolcvan évnél hosszabb ideje élnek egyház által elismert kapcsolatban.

Az abszolút rekord viszont az amerikai függetlenségi háború egykori veteránjához, Daniel F. Bakeman-hez kapcsolódik, aki 91 éven keresztül élt házasságban feleségével.

Mészáros Márton

Karam és Kartari Chand, a világ legrégebben házasságban élő párja

Karam és Kartari Chand, a világ legrégebben házasságban élő párja

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt szereti: