Elrajtolt Az éhezők viadala-őrület

102 100 néző tekintette meg a magyar mozikban a könyvtrilógiából készült Az éhezők viadala: A kiválasztott – 1. rész (The Hunger Games: Mockingjay – Part 1) című filmet, amely a befejezőrész kettébontott verziójának első fele – derül ki a 2014. november 14-én közzétett hazai mozijegy-eladási toplistából.

A Jennifer Lawrence Oscar-díjas amerikai színésznőt a hírnévig röpítő első részt 2012-ben még csupán 21 595 magyar tekintette meg a mozikban a nyitó hétvégén, míg a tavaly bemutatott második rész már 69 482 embert vonzott az első hétvégén. Mostanra azonban a növekvő népszerűség, már-már őrület nyomán több mint százezren ültek be a mozikba, hogy figyelemmel kísérhessék hősnőnk kalandjait a jövő fura társadalmában. Ilyen nézettséget nagyon ritka esetekben produkál egy mozifilm Magyarországon, elsősorban sci-fik, szuperhősfilmek ilyen “kelendőek”.

A hazai nézettségi lista második helyezettje Christopher Nolan Csillagok között (Interstellar) című sci-fije lett, amelyet ezúttal 32 ezren néztek be, ami szintén szép eredmény annak fényében, hogy hetekkel ezelőtt mutatták be a látványos űrodüsszeiát. Még ennél is nagyobb meglepetésre ad okot az a siker, amelyet egy magyar film, történetesen Reisz Gábor vizsgafilmje, a jórészt baráti finanszírozásból megvalósult VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan című alkotás ért el, amelyet október vége óta immáron 24 ezren tekintettek meg moziban. Ezzel szemben Hajdu Szabolcs nemrég bemutatott Délibáb című westernje csúfosan megbukott, ezen a hétvégén csupán kétszázan ültek be rá. A film bukásához természetesen hozzájárul az is, hogy a népszerűsítésre szinte egyáltalán nem költöttek.

Egyesült Államok

123 millió dolláros bevétellel mutatták be Amerikában Az éhezők viadala: A kiválasztott – 1. rész című sci-fit, azonban a filmstúdió még így is elégedetlen, ugyanis a sikerszéria korábbi két részét még ennél is fényesebben nyitott a mozikasszáknál.

Az amerikai box-office listán második helyre csúszott a Hős6os animációs film, a Csillagok között pedig immáron csak a dobogó harmadik fokára fért fel a múlt heti nézettség alapján.

Mészáros Márton

Jennifer Lawrence Az éhezők viadala című film egyik jelenetében

Jennifer Lawrence Az éhezők viadala című film egyik jelenetében

Hírdetés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt szereti: