Ikergyermekei születtek a monacói uralkodónak

Ikreknek adott életet Charlene monacói hercegnő, II. Albert monacói uralkodó herceg felesége – tudatta a monte-carlói palota közleményben 2014. december 10-én. Az eddigi kérdéses trónutódlás ezzel megoldódik a miniállamban.

A dél-afrikai származású, korábbi olimpikon úszónő Charlene hercegnő helyi idő szerint december 10-én, szerdán délután 17 óra 4 perckor hozta világra Gabriella Thérese Marie nevű lányát, két perccel később pedig a Jacques Honoré Rainier nevű kisfiút a herceg édesanyjáról, a néhai Grace Kellyről elnevezett Grace de Monaco kórházban. A palota közleménye szerint mind az édesanya, mind a csöppségek jó egészségnek örvendenek.

Az 56 éves II. Albert hercegnek korábbi, házasságon kívüli kapcsolataiból már két gyermeke született, azonban ők nem örökölhetik a trónt. Eddig a herceg nővére, Caroline hercegnő volt a trónöröklési rendben élén, azonban a babák születésével minden változik: a nővérénél néhány perccel később érkezett Jacques herceg élvez elsőbbséget. A Grimaldi-ház közel nyolcszáz éves történelme során ez az első eset, amikor ikrek születnek a családban. Az uralkodó most született gyermekei előtt ágyúlövésekkel tisztelegtek a hercegségben.

Mészáros Márton

II. Albert monacói herceg és felesége, Charlene hercegnő

II. Albert monacói herceg és felesége, Charlene hercegnő

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt szereti: