Rácsavarodtak a magyarok a mozira

Tömegesen érkeztek az elmúlt héten a nézők a magyar mozikban, rekordmennyiségű jegy kelt el a Tolkien-regényből készült A hobbit – Az öt sereg csatája című filmre: 129 ezer embert érdekelt, írja az Origo Filmklub 2014. december 22-én.

Százezer néző feletti eredménnyel ritkán nyitnak filmek Magyarországon, azonban a néhai J. R. R. Tolkien regényeiből készült adaptációk itthon is termékeny talajra találnak. A hobbit című regény trilógiává duzzasztott filmverziójának befejezőrésze, Az öt sereg csatája 129 037 nézőt vonzott a magyarországi mozikban. Ezzel a szerfelett sikeres eredménnyel a film a három rész legjobban nyitó részévé vált, ugyanis az előző rész a bemutató hetén “csupán” 103 ezer embert csalt moziba. Mellesleg, egy film sem ért el idén ilyen látványos sikert a premier idején.

Ridley Scott nagyszabású filmeposza, az Exodus: Istenek és királyok második hétvégéjén 17 338 nézőt érdekelt, a Dumb és Dumber kettyó című vígjáték hasonló eredménnyel zárta a hetet. A Swing című új magyar zenés film még mindig érdeklődés közepette járja a mozikat, ezúttal hétezren nézték meg. A premierfilmek közül az argentin Oscar-esélyes film, az Eszeveszett mesék is bekerült a tíz legnézettebb film közé: 3244 néző tekintette meg. Az Osvárt Andrea főszereplésével készült Zűrös olasz esküvő című olasz komédiát mindössze 1721 néző tekintette meg.

Mészáros Márton

Tolongtak a nézők

Tolongtak a nézők

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt szereti: