Mozi ajánló – Mr. Nobody

A Mr. Nobody izgalmas és érzelmes története rémesen bonyolultnak tűnik első hallásra és még sokadikra is. Adott Nemo Nobody, egy átlagos fiatalember 2009-ben, aki a következő filmkockán már 118 éves, és a legidősebb ember és egyben az utolsó halandó is a Földet benépesítő halhatatlan és új emberi faj tagjai között, azonban semmire nem emlékszik az életéből, ezért kénytelen minden apró részecskét felidézni, és így válaszokat kaphat arra a sok “miért?”-re.

A Mr. Nobody című film plakátja

A filmet a belga Jaco Van Dormael rendezte 2007-ben 58 millió amerikai dollárból, így az alkotás a valaha készült legdrágább belga film. A produkciót egyébként 2009 őszén a Velencei Filmfesztiválon mutatták be – ahol elismerést is kapott -, de a mozik csak 2010 januárjától játsszák Európa országaiban, a közelmúltban pedig az Európai Filmakadémia díjára is jelölték.

Jared Leto amerikai színész a Mr. Nobody című film egyik jelenetében

A rendkívül ötletes film címszereplőjét, Mr. Nobodyt Jared Leto, a tehetséges amerikai színész alakítja, kicsit zavart feleségét a rendezőként is sikeres (Egyre távolabb, 2006) kanadai Sarah Polley kelti életre, és a fiú egyetlen és igaz szerelmét pedig az elbűvölően szép Diane Kruger német színésznő játsza. Az eredetileg szőke hajú Kruger ezúttal barna hajjal hódítja meg a film nézőit.

Diane Kruger német színésznő és Jared Leto amerikai színész a Mr. Nobody című filmben

Alakítások terén senkit se tudnék kiemelni, mindenki remekül megállja a helyét a filmben és egy kis jelenetben maga a rendező is feltűnik egy brazíl munkás szerepében. Ha a színészek játékát nem méltattam, a film gyönyörű zenéjét most megemlíteném.

Diane Kruger német színésznő és Jared Leto amerikai színész a Mr. Nobody című filmben

A Mr. Nobody ezotérikával is szinezett cseppet sem unalmas története komplikált, hosszú, de a végén minden kérdésedre fény derül, a válaszokat pedig az öreg Nemo szájából tudhatod meg, aki rengeteg életbölcsességet és a film mondanivalóját is megosztja velünk. Ez a film arra figyelmeztet minket, hogy nem az a fontos, hogy melyik utat választja az ember, úgyis minden út megfelelő és értékes.

Jared Leto amerikai színész a Mr. Nobody című film egyik jelenetében

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt szereti: