Bánják a vendégek, hogy részt vettek a csecsen elnök partiján

2011. október 5-én tartották Ramzan Kadirov csecsen elnök 35. születésnapja alkalmából és a csecsen főváros alapításának 193. évfordulója alkalmából azt a nagyszabású ünnepséget Groznijban, az Oroszországhoz tartozó autonóm köztársaság, Csecsenföld fővárosában, amelyen többek között részt vett meghívott vendégként Jean-Claude Van Damme belga akciófilmsztár, Seal amerikai énekes, Kevin Costner amerikai színész és Hilary Swank kétszeres Oscar-díjas amerikai színésznő.

A Human Rights Watch emberjogi szervezet az október 14-i bejelentésében elítélte azokat a közéleti személyiségeket, művészeket és vendégeket, akik részt vettek Csecsenföld despotizmussal hatalmat gyakorló vezetőjének a partiján.

Miután híre jutott a tiltakozásnak, Hilary Swank gyorsan hozzátette, hogy ő nem is tudta, hogy pontosan milyen eseményen vett részt. Ez többek között azért ellentmondásos, mert a 37 éves színésznő még beszédet is mondott az elnök születésnapja alkalmából, Van Dame pedig a színpadról éltette a vezért „Szeretlek, Mr. Kadirov!” szavakkal.

Kadirov 2007. február 15-én, 30 évesen vált Csecsenföld első emberévé, miután elődjét, a saját apját meggyilkolták. Az oroszbarát elnök gyakran kerül a nemzetközi sajtó célpontjába, ugyanis korrupció és emberi jogok megsértései is köthetőek a nevéhez.

Ramzan Kadirov csecsen elnök, Jean-Claude Van Damme belga filmsztár és Hilary Swank Oscar-díjas amerikai színésznő az elnök és a csecsen főváros tiszteletére rendezett ünnepségen Groznijban 2011. október 5-én

Ramzan Kadirov csecsen elnök, Jean-Claude Van Damme belga filmsztár és Hilary Swank Oscar-díjas amerikai színésznő az elnök és a csecsen főváros tiszteletére rendezett ünnepségen Groznijban 2011. október 5-én

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt szereti: