Aláírásgyűjtés a családon belüli erőszak ellen

2012. április 20. és 22. között a budapesti bevásárlóközpontok mozija előtt gyűjtöttek aláírást a családon belüli erőszak ellen. A fővárosi Cinema City mozik előtt hazai hírességek vettek részt az akcióban, többek között Farkasházi Réka, Szabó Győző, Beleznay Endre, DJ Dominique, Puskás Péter, Ördögh Nóra, Andy Vajna, Palácsik Tímea, valamint a Rippel-fivérek.

A kampány nemcsak felhívja a figyelmet a családon belüli erőszakra, hanem 50 ezer aláírás összegyűjtésével a magyar Parlament szemét is felnyitnák, hiszen a cél az, hogy a félszázezer aláírással az Országgyűlés is napirendre tűzze a családon belüli erőszak önálló bűncselekményként történő büntetését is.

Az aláírásgyűjtést az Élet-Érték Alapítványt vezető Halász Pálma indította, a mozis akciót pedig Jaksity Kata, szerkesztő-műsorvezető szervezte meg. Két évvel ezelőtt, 2010-ben is volt példa hasonló aláírásgyűjtésre, akkor  csak 49 375 aláírást sikerült összegyűjteni az 50 ezerből.

A www. alairas. atw.hu weboldalon bárki bekapcsolódhat a kampányba, s azok, akik eddig még nem töltötték ki az ívet, április 25-ig, szerdáig megtehetik.

Mivel elítélem és élesen ellenzem a családon belüli erőszakot, ezért evidens volt, hogy én is aláírtam az ívet. Csak reménykedem, hogy idén végre összegyűlik az elegendő aláírás.

Mészáros Márton

A családon belüli erőszak ellen gyűjtenek aláírást a budapesti Mamut bevásárlóközpontban 2012. április 22-én. (Fotó: Mészáros Márton)

A családon belüli erőszak ellen gyűjtenek aláírást a budapesti Mammut bevásárlóközpontban 2012. április 22-én. (Fotó: Mészáros Márton)

Egy hozzászólás to “Aláírásgyűjtés a családon belüli erőszak ellen”

  1. Csempe-Pempe Says:

    Bárcsak lett volna egy kis családon belüli erőszak nálatok is, a folyamatos elkényeztetés és szülői seggnyalás helyett, talán most nem lenne ekkora az arcod.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt szereti: