Szerelmi háromszög túl a nyolcvanon

Isaodora Kosofsky meghökkentő fotósorozatot publikált egy szerelmi háromszögben élő idő kis csapatról. A Los Angeles-i fiatal fotográfus a nagyanyja elvesztése után kezdett el foglalkozni az idős emberek kapcsolataival, és ezeket meg is örökítette. A 18 éves Kosofsky felvételei 2012. május 15-én jelentek meg.

Három idős ember: Jeanie 82 éves, Will 84 éves, Adina pedig a kilencvenediket tapossa. Hármójuk között egyfajta bizarr szerelmi háromszög alakult ki, igaz szeretet, amely megvédi őket a magány fájdalmától és az öregedés félelmétől. A trió három tagja különböző helyeken él, de minden nap találkoznak. Will első dolga, hogy reggel felvegye Jeanie-t a gondozási központból, majd miután hosszú csókkal köszöntötte, kéz a kézben elindulnak Adina elé – történjen bármi, ez a napirend.

A szerelmi háromszög egyik tagja, Jeanie 82 éves (Isadora Kosofsky felvétele, 2012)

A szerelmi háromszög egyik tagja, Jeanie 82 éves (Isadora Kosofsky felvétele, 2012)

A hármas szokványosnak egyáltalán nem nevezhető kapcsolata nem felel meg a kulturális normáknak, de ez cseppet sem zavarja őket. Jeanie-nek éppúgy el kell fogadnia a tényt, hogy Adina szereti Willt, ahogyan Adinának el kell viselnie, hogy Jeanie szereti az idős férfit. A két nő sohasem közeledett egymáshoz szexuálisan, viszont mindketten csókokkal, szájra puszival halmozzák el az öregurat.

A szerelmi háromszög megtanult együtt élni, és megtanulta elviselni egymás hibáit is. A páros tagjai viszont mindenek felett szeretik egymást, és megpróbálnak egyre kevesebbet foglalkozni azzal, ami egyre közeledik feléjük. Még ha Jeanie és Adina nincsenek is jelen, Will jobb kezét nyújtva úgy sétál, mintha várná, hogy valakinek a kezével összefonódhasson.

Kosofsky három évvel az után örökítette meg mindennapjaikat, hogy először találkozott velük. Most mi is megismerhetjük őket.

Mészáros Márton

Jeanie 82 éves, Will 84 éves és Adina 90 éves - Szerelmi háromszög van köztük (Isadora Kosofsky felvétele, 2012)

Jeanie 82 éves, Will 84 éves és Adina 90 éves – Szerelmi háromszög van köztük (Isadora Kosofsky felvétele, 2012)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt szereti: