Besse Cooper 116 éves!

2012. augusztus 26-án betöltötte a 116. életévét Besse Cooper, aki immáron több mint egy éve a világ legidősebb élő személye. Az egykori tanárnő 2011. június 21-én vált a világ legidősebb emberévé, miután Maria Gomes Valentim (1896-2011), a korábbi korrekorder elhalálozott.

Besse Cooper 1896. augusztus 26-án Besse Berry Brown néven született Tennessee államban. Az 1860-as években született szülei nyolc gyereke közül volt az egyik. A fiatalasszony 1924-ben ment férjhez Luther Harris Cooperhez, akinek felvette a vezetéknevét. Az idős asszony a Guinnes Rekordok Könyve szerint nem csak a világ legidősebb személye, a világ legidősebb asszonya, az utolsó személy, aki 1896-ban látta meg a napvilágot, illetve a világtörténelemben ő lett a nyolcadik személy, aki betöltötte a 116. életévét.

A világ legidősebb embere a Missouri állambéli Monroe-ban, életének színhelyén ünnepelte születésnapját, ahol családja és a média képviselői is részt vett. Besse néninek négy gyermeke, tizenkét unokája, és nagyon sok déd, illetve ükunokája él. Habár a hosszú élet titkát nem árulta el (feltehetőleg maga sem tudja), de azt mondja sokat köszönhet annak, hogy sohasem eszik gyorsétteremben és odafigyel az egészséges táplálkozásra.

Mészáros Márton

A 116 éves Besse Cooper, a világ legidősebb élő személye a születésnapját ünnepli 2012. augusztus 26-án a Missouri állambéli  Monroe-ban

A 116 éves Besse Cooper, a világ legidősebb élő személye a születésnapját ünnepli 2012. augusztus 26-án a Missouri állambéli Monroe-ban

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt szereti: