A közönség elismertjei – Arany Medál-díjak 2012

2012. december 11-én vették át az Arany Medál-díj elismertjei a közönségdíjat egy budapesti kávéházban. Az összes magyar kitüntetett nem tudott jelen lenni, de a főbb kategóriák győztesei személyesen jelentek meg, hogy átvegyék a díjat.

Bodrogi Gyula Kossuth-díjas színművész, a Nemzet Színésze kapta az életműdíjat. A 78 éves művész személyesen vette át a kitüntetést, két nappal azután, hogy Prima Primissima elismeréssel jutalmazták. Kamarás Ivánt választották az év hazai színészének, Hámori Gabriellát pedig az év hazai színésznőjének.

Kamarás Iván, Bodrogi Gyula színművészek és Vámos Miklós író kezükben az Arany Medál-díjjal Budapesten 2012. december 11-én

Kamarás Iván, Bodrogi Gyula színművészek és Vámos Miklós író kezükben az Arany Medál-díjjal Budapesten 2012. december 11-én

Az év írója kitüntetést Vámos Miklós kapta meg, aki szintén személyes jelenlétével tisztelt meg minket. Vámos műveit idestova több tucat idegen nyelvre fordították le, legutóbbi, idén megjelent regénye, a Szitakötő szintén nagy siker lett.

Az év filmjének Szabó István Az ajtó című filmjét választották, amely Szabó Magda nagysikerű  több nyelvre lefordított regényéből készült. A filmet Ragályi Elemér fényképezte, a főszereplőt, Emerencet pedig Helen Mirren Oscar-díjas brit színésznő alakítja.

Vámos Miklós író átveszi tőlem az Arany Medál-díjat Budapesten 2012. december 11-én

Vámos Miklós író átveszi tőlem az Arany Medál-díjat Budapesten 2012. december 11-én

Az év rendezőjének Steven Spielberget választották, akinek legújabb, Lincoln című filmje az idei Oscar-hajrá egyik legnagyobb sztárja.

A külföldi kategóriákban Jean Dujardin francia színészt választották a szavazók a legjobb színésznek. A művész azért A némafilmes – The Artist című filmben nyújtott alakításáért kapta meg a díjat, amelyért Oscar-díjjal ismerték el év elején. A legjobb színésznő a nemzetközi kategóriában Emmanuelle Riva francia színésznő lett, az idős művésznőt Michael Haneke Szerelem (Amour) című cannes-i filmfesztiválon díjazott filmjében nyújtott alakításáért ismerték el.

A legígéretesebb fiatal tehetség díját Ben Whishaw brit színész kapta. A 32 éves filmsztár idén a legújabb Bond-filmben, a Skyfallban és a Felhőatlaszban is fontos szerepet kapott. Az év szereplőgárdáját a Felhőatlasz kapta, amelyben a legnagyobb színészek is legalább négy karaktert keltenek életre különböző idősíkokban játszódó történetekben.

A 2012-es Arany Medál-díj nyertesei:

Az év írója: Vámos Miklós

Az év hazai színésze: Kamarás Iván

Az év hazai színésznője: Hámori Gabriella

Az év színésze: Jean Dujardin (A némafilmes)

Az év színésznője: Emmanuelle Riva (Szerelem)

Az év rendezője: Steven Spielberg

Az év szereplőgárdája: Felhőatlasz (Cloud Atlas) című film:

Tom Hanks, Halle Berry, Jim Broadbent, Hugo Weaving, Ben Whishaw, Susan Sarandon, Hugh Grant

A legígéretesebb fiatal tehetség díja: Ben Whishaw

Életműdíj: Bodrogi Gyula

Mészáros Márton

Kamarás Iván és Bodrogi Gyula színművészek az Arany Medál-díjak átadása után Budapesten 2012. december 11-én

Kamarás Iván és Bodrogi Gyula színművészek az Arany Medál-díjak átadása után Budapesten 2012. december 11-én

14 hozzászólás to “A közönség elismertjei – Arany Medál-díjak 2012”

  1. évi Says:

    Nagyon nagy szeretettel gratulálok Kamarás Iván megérdemelt díjához. De a többieknek is ováció!

  2. claryy Says:

    Gratulálok!! Megérdemlik! Mindhármukat nagyon szeretem.

  3. valaki Says:

    Ki a fasznak érzed magad, hogy díjakat osztogatsz!!!
    Kaparógép!

  4. Stark Vili Says:

    Sajnálom, hogy Al Pacino nem tudott eljönni bokros teendői miatt, de azt hiszem, Robert De Niro poénjai kárpótoltak. Brad Pitt és Angelina Jolie pedig szép pár voltak estélyiben. Hallottam, hogy Jack Nicholson kicsit felöntött a garatra, de remélem nem történt semmi kínos. Martin Scorsese pedig amint hallom, gratulált neked az Emberségért és utódjának nevezett. Ne bánkódj, hogy De Niro sokat kér a második részért, megéri kifizetni neki. De ő “method actor”, előtte hetekig fog csövezni a Blaha aluljáróban, hogy felkészüljön a szerepre. Ja, és még egy javaslat: legközelebb ne hívd meg egy színpadon fellépni a Rolling Stones-t, Beyoncét és a U2-t, sokak szerint nem igazán jött ki jól a dolog. De ez legyen a legkevesebb. Isteni volt az ünnepély. Köszönöm Márton….

  5. partocska Says:

    Kedves Márton Önnek és barátainak, az összes díjazottnak kívánom, hogy éhezzenek és munkanélkül haljanak meg. Undorító maga a díj, akárcsak az összes elismert. Kikl szavaztak? Zsidók zsidókra, nem kérdéses. Mártonka, húzz vissza Izraelbe, a kippát ne hagyd itt, mert Miki bácsi és Gabi néni nem fog tudni adni. De a vén kommunista és a kis szívtipró se maradjon itthon!!!

    Szégyen, egyik sem érdemel díjat.

  6. MerevLifisz Says:

    Márton, egy kecskével túratom fel a méhlepényed ezért az önajnározásért! MEGDÖGLESZ!

  7. Basini Says:

    Na azért álljon meg a menet, kedves partocska és Lifisz urak. Illik így szapulni egy igazi géniuszt? Na ugye, hogy nem. Szólok Beinebergnek és Reitingnek, majd ellátják a maguk baját!

  8. meszarosmarton Says:

    Köszönet azoknak az unatkozó önjelölt színészeknek, vagy tudathasadásosoknak, akik egy IP-címről, két név alatt beszélgetnek saját magukkal.

  9. MerevLifisz Says:

    Mártonka, hogy a Terry Black fogadna örökbe, te láma! És kapj tőle minden reggel olyan spéci beöntést, hogy a falat kapard!

  10. Terry Black Says:

    Szólított valaki? Marcika, SP-vel és három megtermett kancigánnyal várunk a Kapellában!

  11. Zsiga bácsi Says:

    Kedves Márton!

    Sajnos nem tudtam tiszteletemet tenni az eseményen, mert begipszelt lábbal feküdtem a kórházban. Pedig ennyi híres ember díjátadójára elmentem volna!!! örülök, hogy ön ezt ilyen fontosnak tartja,hogy aki érdemes rá, az kitüntetést kapjon!!!! Nagyon nagy dolog ez a mai világban!!!! Tényleg ott volt Angelina Jolie? vagy ez csak a kommentelők gyúnyolódása?

    65 éves Zsiga bácsi Inárcsról

  12. Győri-i. Says:

    Sajnos szánalmas, amit a kommentelők művelnek. Itt arról lenne szó, hogy azt mondanánk, ez szép volt, gratulálok a díjhoz, meg iylenek. Ronda irigy emberek, én gratulálok Mártonnak, amiért ennyire értékeli fiatalkora ellenére a színházat, és gyakorolja a művészetet. Inkább örülni kellene, hogy ezek a rangos művészek átvették a díjat, megérdemelten.

    Az ember nem tesz különbséget. Ez a termászete.s

  13. Hans Castorp Says:

    Bizony, irigyek. Mikor hoznak ők össze egy olyan Oscar-díjas alkotást, mint az Emberség? Vagy az nem Oscar volt, amit kapott? Bocsánat, nem vagyok képben ennyire.

  14. Szavazzon Ön is a legjobbakra! | ArtNews.hu Says:

    […] Vonatkozó cikk: Elindult az Arany Medál-díj szavazása Mészáros Márton blogja […]

Hozzászólás