Magyar áldozata is van a luxori hőlégballon katasztrófának

2013. február 26-án helyi idő szerint reggel hét órakor kigyulladt, felrobbant majd egy cukornádültetvényre zuhant egy hőlégballon az egyiptomi Luxor város közelében. A balesetben a hőlégballonon tartózkodó 21 személy közül 19 külföldi turista, köztük egy magyar személy életét vesztette. Ezzat Szaad luxori kormányzó tájékoztatása szerint kilenc hongkongi áldozat mellett négy japán, három brit, két francia és két belga, valamint egy magyar áldozata van a szörnyűségnek. A magyar áldozat halálát a Külügyminisztérium is megerősítette.

A hőlégballon-katasztrófa utasai városnéző repülésre szálltak fel, azonban a tengerszint felett 300 méterrel egy robbanás rázta meg a gépet, amelyet néhány kilométeres körzetben mindenki hallhatott. Az égő jármű ezután zuhanni kezdett, és egy cukornád ültetvény területére csapódott. Többen kivetették magukat a lángoló hőlégballonból, ők előbb lelték halálukat, mint azok, akik lezuhantak, vagy szétégtek. A szerencsétlenséget csak a légi jármű egyiptomi kormányosa és egy szintén súlyosan sérült turista élte túl. A baleset feltételezett oka az volt, hogy a pilóta landoláskor meghúzott egy tartókötelet, amivel elszakított egy gázkábelt.

A hőlégballonozás népszerű program Luxorban, a luxori és karnaki templomkomplexust, illetve a Királyok Völgyét gyakorta keresik fel hőlégballonnal a turisták. Négy évvel ezelőtt, 2009 áprilisában szintén kis híján katasztrófába torkollott egy utazás, akkor 16 városnéző megsérült, amikor hőlégballonjuk nekiütközött egy vezetékoszlopnak.

Mészáros Márton

Holttestek feküdnek a hőlégballon-baleset helyszínén az egyiptomi Luxorban 2013. február 26-á

Holttestek feküdnek a hőlégballon-baleset helyszínén az egyiptomi Luxorban 2013. február 26-á

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt szereti: