Arany vagy gazember? – Klapka könyvet írt

Klapka György üzletember. Nyolcvanöt éves, de a mai napig dolgozik. A Vámház körút 9. fogalommá vált, a Klapka Üzletházat ő álmodta meg, és tette sikeressé. Híresen nagy nőcsábász volt évtizedekkel ezelőtt, volt egyszerre négy nővel az ágyban, hat gyermeket nemzett, és szigorú férje volt Mary Zsuzsi énekesnőnek. Habár aktív szereplője a médiának, életéről keveset tudunk.

Az 1928-as születésű Klapka Pesterzsébeten nőtt fel, és már gyermekként megmutatkozott az üzlethez való érzéke. Halmozta a sikeres üzleteket, külföldön is próbálkozott számos alkalommal – de ha esetleg csődöt mondott valamelyik üzlete, akkor újra talpra állt. Fiatalon elismert szólótáncos volt, a kommunizmus alatt pedig pusztán anyagi szempontból több száz embert csempészett Nyugatra számos értékes tárgy mellett, aminek meglett az eredménye: rengeteg pénzt keresett, de 1974-ben az NDK-ban halálra ítélték bűnszervezet létrehozása és működtetése, valamint 130 rendbeli embercsempészésért. Most úgy gondolta Scherer Zsuzsa újságíróval együtt, hogy itt lenne az ideje annak, hogy kalandos életét a nyilvánosság elé tárja. Ezért döntöttek úgy, hogy megírják az Aranyember című könyvet, ami nem okozott jogi gondot, mivel nem megegyező a cím a Jókai klasszikus Az arany emberrel.

Medveczky Ilona táncművész és Klapka György üzletemberrel az Aranyember című életrajzi könyve bemutatóján 2013. május 30-án

Medveczky Ilona táncművész és Klapka György üzletember Klapka Aranyember című életrajzi könyvének bemutatóján 2013. május 30-án

Az Ulpius-ház gondozásában kiadott háromszáz ötven oldalas, aranyborítójú könyv 2013. május 30-án jelent meg. A kötet bemutatóját Klapka saját kereskedésében tartották a média és családja, valamint Medveczky Ilona táncművésznő jelenlétében. Medveczky Ilona, kora legnagyobb primadonnája és szépségideálja az eseményen elmondta, hogy azon kevés nők közé tartozik, akiket nem hódított meg a fiatal Klapka, sőt udvarolni sem udvarolt neki. Viszont a most hetvenkét éves díva emlékszik rá, hogy Klapka számtalan nőtt vonzott, és a „legjobb emelő” volt a táncos szakmában. „Ha belegondolok, mióta ismerjük egymást, rosszul leszek” – nevetett a művésznő, aki közel ötven éve ismeri az életművész Klapkát.

Klapka Györgyöt a bemutatóra két gyermeke, a korábban drogfüggő Denis és az angolul anyanyelvi szinten beszélő lánya, Sandy kísérte el a rendezvényre, valamint jelenlegi élettársa. Klapka első feleségét, Mike Rózsit saját elmondása szerint csak fogadásból vette el, s hogy miben fogadott, arra így felelt: „dugásban, mindig abban fogadtam.” Második felesége, az általa tehetségtelennek tartott Koltai Mari vidéki színésznő volt, akivel nagyon jól megértették egymást, az üzletember szerint azért, mert a félig roma szépséget már gyermekkorától kezdve arra nevelték, hogy engedelmesen szolgálja férjét. Az asszony belehalt a szülésbe. Mostani párja csak azért nem mondott neki igent, mert eddigi összes felesége meghalt, és nem akar ötödik lenni az asszonyok, és egyben az elhunyt Klapka ex-feleségek között lenni. A könyvben számos szaftos részletre is kitér, ilyen például Tapsi bácsi története, aki rendszeresen hajtott fel nőket neki és Szenes Iván dalszerzőnek is.

Nagyon puritán ember vagyok, az is voltam világéletemben. Egy paprikás krumpli ugyanolyan jó nekem, mint egy kaviár. Soha nem voltam gizda, nem voltam nagyképű, mindenkivel boldog örömmel leálltam beszélni, és a mai napig leállok” – mondta Klapka György, akinek vagyona meghaladja a 2 milliárd forintot. „Én egy nagy gazember voltam” – summázta életét az öregúr, az emberiség legnagyobb hibájának pedig azt tartja, hogy nem tudunk veszíteni.

Mészáros Márton

Klpka György üzletemberrel az Aranyember című életrajzi könyve bemutatóján 2013. május 30-án

Klapka György üzletemberrel az Aranyember című életrajzi könyve bemutatóján 2013. május 30-án

Hírdetés

2 hozzászólás to “Arany vagy gazember? – Klapka könyvet írt”

  1. SAÁRI ZOLTÁN Says:

    ISTEN ÉLTESSE ! ! ! Klapka Györgyöt. Àldja ISTEN ! ! !

  2. Tenzer Says:

    Ez egy kamugép: lopta a Hagyományos Mosópor ötletét is. Másik kizsigerelése a fő szakmai karrierje!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt szereti: