A kém, aki nem öregszik

2013. augusztus 31. Monaco

A leendő monacói herceg, Andrea Casiraghi esküvője miatt a megszokottnál kevesebben vannak a kis hercegség utcáin, a lezárt hercegi palota előtt közel ötven-hatvan különböző autó sorakozik. Ezeken érkeztek a vendégek a sziklára épült Grimaldi-palota zárt ajtói mögött megtartott ceremóniára. Jelentős tömeg nem várakozik az erőd-rezidencia előtt, viszont kisebb csoportok állnak a kordon és az egy négyzetméterre jutó három rendőr előtt, hogy részesei lehessenek “valaminek”. A vendégek érkezését és távozását valóban látni lehetett, de ehhez órákat is várni kellett az érdeklődőknek, hiszen sem a vendégek listája, sem a ceremónia pontos időpontja nem került bejelentésre. Monacóban egyébként nem nehéz hírességbe botlani, hiszen a Roccabella luxusszállodában lakik Lewis Hamilton, aki gyakran tesz sétákat a parton. És ha már Forma-1-nél tartunk, akkor a monacói nagydíjra el szoktak látogatni hollywoodi sztárok is: Michael Douglas, Jennifer Lopez és még sokan mások voltak már ott.

A Roccabella a legdrágább szálloda az adóparadicsomnak számító monarchiában. Mások mellett egy “Beatle”, azaz Ringo Starr; egy eszméletlen hangú walesi énekesnő, Shirley Bassey; egy milliárdos volt haditengerész, Sir Donald Gosling él itt – többé kevésbé állandó jelleggel. Azonban a fenséges pompájukban tetszelgő hatalmas jachtokat felvonultató kikötő fele nem más jött szembe velünk, mint Szellő István híradós, akinek arcát szinte mindennap látjuk. A médiában sokat emlegetett Szellő-ikrek egyikét cipelte karon, amikor fürdőruhában korzózott Monte-Carlóban. Viszont egy igazi szupersztárral is összeakadtam: Sir Roger Moore a Princess Grave Aveneau egyik kávézójában pihent feleségével, a svéd milliárdos Kristinával és barátjával, valamint annak párjával.

A brit sármőr, aki évtizedeken keresztül dobogtatta meg hölgyek millióinak szívét, örömmel fogadta, hogy odamentem hozzá. Készségesen aláírt nekem, majd a legnagyobb természetességgel készítettünk közös képet. Hellyel kínált maga mellett, és amikor elmondtam neki, hogy magyar vagyok, örömmel summázta, hogy Puskás egy nagyon nagy játékos volt. Tizenöt évvel fiatalabb neje nem tudta kiről beszél Moore, ezért a színész maga magyarázta el neki: „Puskás a legnagyobb labdarúgó volt az 1960-as évek elején.” Szó esett Roger Moore budapesti látogatásairól, hiszen az UNICEF jószolgálati nagyköveteként az elmúlt években többször járt hazánkban, de a mini-beszélgetés fő vonala továbbra is a sport maradt. Az Angyal, a Minden lében két kanál és hét Bond-mozi főszereplője a velencei filmfesztiválról érkezett Monacóba, ezt is elmondta. Roger Moore egyébként szégyenkezés nélkül letagadhatna néhány évet korából, hiszen még mindig jó tartású, férfias; ingét macsósan kigombolja, és ha fényképezik, lekapja a szemüvegét, kézfogása pedig igazán határozott. Nos, Bond valóban nem öregszik.

Mészáros Márton

Sir Roger Moore brit színésszel Monacóban 2013. augusztus 31-én

Sir Roger Moore brit színésszel Monacóban 2013. augusztus 31-én

2 hozzászólás to “A kém, aki nem öregszik”

  1. TikTakk Says:

    Sir Roger Moore igazán szerencsés, hogy hazánk vezető blogerrével találkozhatott! Márton egy hosszabb lélegzetvételű interjút esetleg nem sikerült készíteni a nullanullahetessel? Ha igen, remélem közéteszi itt!

  2. Olgi Says:

    Hogy megöregedett ez a szép férfi? Marci, viszont téged alig ismerni meg szemüveg nélkül!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt szereti: