112 évesen meghalt a világ legidősebb férfija

2013. szeptember 13-án, 112 éves korában meghalt Salustiano Sanchez, a világ legidősebb élő férfija. Spanyolországban született, majd Kubába emigrált, és kilencven éven keresztül, haláláig az Egyesült Államokban élt.

Sanchez-Blazquez 1901. június 8-án született a spanyolországi Salamancha provincia El Tejado de Bejar falvában. Fiatalkorában alkalmi zenészként keresett pénzt, falusi lakodalmakon zenélt. Tizenhét évesen bátyjával és barátaival települt át Kubába, ahol cukornád ültetvényeken dolgozott. 1920-ban költözött az Egyesült Államokba, ahol Kentucky állam egyik bányájában dolgozott. Felesége Pearl 1988-ban, ötvennégy évnyi házasság után halt meg. Ezután Sanchezt lánya, Irene vette magához, akivel 106 éves koráig élt, aztán beköltözött egy New York-i idősek otthonába.

2013 júniusában vált a világ legidősebb élő férfijává a 116 évesen elhunyt Kimura Dzsiroemon (Jiroemon Kimura) japán korrekorder halála után. A barátainak csak Shortyként becézett öregúr azt vallotta, a hosszú élet titka, a banánfogyasztás és a megfelelő gyógyszerek használata.

Sanchez halála után a legöregebb élő férfi címet az olasz Arturo Licata örökölte meg, aki idén töltötte be a 111. születésnapját.

Mészáros Márton

Salustiano Sanchez, a világ legidősebb élő férfija (1901-2013)

Salustiano Sanchez, a világ legidősebb élő férfija (1901-2013)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt szereti: