Osvárt Andrea magyar romantikus komédia címszerepében

Új magyar romantikus film érkezik a mozikba! A Megdönteni Hajnal Tímeát című film forgatását záró sajtótájékoztatóját a budai Körszállóban tartották 2013. október 1-jén. A rendezvényen a film főszereplői közül Osvárt Andrea, Simon Kornél és Szabó Simon, a rendező Herczeg Attila, valamint Tőzsér Attila és Ferenczi Gábor producerek vettek részt.

Az alkotók elmondták, hogy a Megdönteni Hajnal Tímeát forgatásának megkezdésére májusban adott zöld lámpát a Magyar Nemzeti Filmalap. A rendező, Herczeg Attila hangsúlyozta, a forgatókönyvet Csurgó Csaba írta, és köszönetet mondott a Filmalap támogatásáért, különösen a szerinte eredetileg is jó könyv továbbfejlesztéséért. „Nagyon jó történet, egy igazi jól megírt romantikus komédia. A címéhez képest sokkal romantikusabb, mint ahogyan a legtöbben gondolnánk” – emelete ki. A most készülő közönségfilm összköltségvetése 334 millió forint, ebből 233,5 millió forint a Magyar Nemzeti Filmalap támogatása. A film költségvetésének másik felét a gyártó Focusfox Stúdió és szponzorációk fedezte.

A Megdönteni Hajnal Tímeát című film sajtótájékoztatóján a budapesti Körszállóban 2013. október 1-jén (Fotó: Mészáros Márton)

A Megdönteni Hajnal Tímeát című film stábja a budapesti Körszállóban 2013. október 1-jén (Fotó: Mészáros Márton)

Herczeg igyekezett olyan színészeket szerepeltetni filmjében, akik habár nagyon tehetségesek, eddig keveset szerepeltek a vásznon. Lengyel Tamás, Jordán Adél, Szandtner Anna és Kamarás Iván is egy-egy mellékszereplőt alakít a filmben. A címszereplő Osvárt Andrea a média képviselőinek elmondta, hogy nagyon örül, hogy újra Magyarországon forgathat, és elmesélte, a forgatókönyvet egy másik filmje forgatása alatt, egy olaszországi szállodában olvasta, és nagyokat hahotázott közben. A film bonyodalma egy osztály tizenötödik gimnáziumi érettségi találkozója körül forog, és időközben az Osvárt által játszott karakter, Hajnal Tímea híresség lesz, akinek szembe kell néznie a múltjával. Az Olaszországban és az Egyesült Államokban is népszerű színésznő a szereppel való hasonlóságáról azt mesélte, hogy a sors fintora, hogy a való életben most volt a tizenöt éves érettségi találkozója, és akárcsak szerepében, leginkább arra vágyott, hogy hétköznapi emberként kezeljék. Osvárt Andrea nem kívánta a magyar és a hollywoodi filmkészítést összehasonlítani, csupán annyit jegyzett meg, hogy a hollywoodi szuperprodukciókban gyakran „sok felesleges költés van”, és alapvetően más munkafolyamat jellemzi a kinti munkát.

A férfi főszereplőt, az éppen házasodni készülő Danit alakító Simon Kornél, a Centrál Színház művésze láthatóan kimerült volt, ami nem csoda, hiszen augusztusig az HBO saját gyártású sorozatának, a Társas Játéknak a második évadját forgatta, annak befejeztével pedig újra kamera elé állt. „Borzasztóan moderálom magamat, mert legszívesebben ugrálnék örömömben” – kezdte, majd elmesélte, hogy ő nem is tudta, hogy lehet olyan szerepálma egy színésznek, amiről nem is tud. Azonban számára a Megdönteni Hajnal Tímeát férfi főszerepe ilyen volt. Az alkotás másik szereplője, Szabó Simon egy „meglehetősen kellemetlen, hangos és büdös” figurát testesít meg, a filmes a sajtótájékoztatón is bunkó szerepében maradva okozott néhány humoros pillanatot.

A jelenlévő két producer korábban a Tüskevár, a Nyócker 3D-s változatát, és a jelenleg külföldi filmfesztiválokon vetített amerikai-magyar koprodukcióban készült Open Grave című filmek létrejöttét segítették társproducerként, a Megdönteni Hajnal Tímeát az első nagyjátékfilm, amiben teljes jogú producerek. Herczeg Attilának ez az első nagyjátékfilmes rendezése, elmondása szerint korábban „nemzetközi multiknak” dolgozott reklámfilmesként, és sorozatoknak rendezett. A film forgatása 2013. augusztus 29-én kezdődött, a stáb a harminc forgatási nap alatt közel húsz helyszínen dolgozott. A sajtó képviselői a sajtótájékoztatót követően bepillantást nyerhettek az utolsó előtti forgatási napba, ugyanis a film forgatási munkálatai 2013. október 3-án értek véget a Körszállóban, méghozzá éppen a címben szereplő ominózus jelenet felvételével.

A Megdönteni Hajnal Tímeát premierje 2014. február 14-én, Valentin-napon lesz. Tőzsér Attila producer kérdésemre elárulta, hogy bízik a 100 perces romantikus vígjáték sikerében, bár elismerte, hogy szerinte is előítéletesek a magyarok a hazai filmekkel. „A témája és stílusa miatt több nézőt vonzhat, mint az átlagos magyar filmek. Könnyedebb történet, de a vígjáték egy nehéz műfaj, viszont ha jó vígjátékot látnak az emberek, az úgy terjed, mint a futótűz.”

Mészáros Márton

Osvárt Andrea színésznő a Megdönteni Hajnal Tímeát című film sajtótájékoztatóját a budapesti Körszállóban 2013. október 1-jén (Fotó: Mészáros Márton)

Osvárt Andrea színésznő a Megdönteni Hajnal Tímeát című film sajtótájékoztatóján a budapesti Körszállóban 2013. október 1-jén (Fotó: Mészáros Márton)

Hírdetés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt szereti: