Woody Allen nem engedi filmjének vetítését Indiában

Megtiltotta Woody Allen Oscar-díjas amerikai színész-rendező, forgatókönyvíró, hogy legújabb filmjét, a Blue Jasmine című alkotást vetítsék az indiai mozikban, miután tudomására jutott, hogy dohányzás-ellenes felhívásokat kell elhelyezni a a film dohányzós jeleneteibe az indiai törvények szerint – közölte Allen sajtósa 2013. október 8-án.

A filmdrámát október 12-től vetítették volna harminc filmszínházban Indiában, azonban a korlátozás miatt a 78 éves Allen visszavonta az engedélyt a bemutatásra. Az indiai szabályok értelmében az olyan filmjeleneteknél, ahol a szereplők dohányoznak, a forgalmazó köteles elhelyezni a képen átfutó szövegként felhívást a dohányzás egészségügyi kockázatáról. Martin Scorsese és David Lynch rendezők szintén nem engedélyezik, hogy filmjeiket bemutassák Indiában éppen e feliratok, illetve a képarányok megváltoztatása miatt.

A film indiai forgalmazója közölte, hogy Allen alapvetően azért nem engedélyezte a változtatást, mert attól tart, hogy az időközönként beúszó figyelemfelkeltő szövegek elvonnák a nézők figyelmét a dráma történetéről. Az Amerikában júliusban bemutatott Blue Jasmine összbevétele 49 millió dollár, amely jócskán alulmúlja Allen korábbi filmjeinek bevételét. Azonban a kritikusok dicsérték a filmet, a címszerepet alakító Cate Blanchett Oscar-díjas amerikai színésznőt pedig a lehetséges Oscar-jelöltek között emlegetnek.

Mészáros Márton

Cate Blanchett ausztrál színésznő és Woody Allen amerikai rendező a Blue Jasmine című filmjük párizsi bemutatóján 2013. augusztus 27-én

Cate Blanchett ausztrál színésznő és Woody Allen amerikai rendező a Blue Jasmine című filmjük párizsi bemutatóján 2013. augusztus 27-én

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt szereti: