Megrohamozták az irodalmi Nobel-díjas Alice Munro könyveit

Azt követően, hogy 2013. október 10-én a Svéd Királyi Akadémia bejelentette, hogy Alice Munro kanadai írónőt tüntetik ki az irodalmi Nobel-díjjal, igencsak megnőtt az érdeklődés Munro könyveire szerte a világon. A 82 éves szerzőnő az elmúlt évek legismertebb Nobel-díjasa, így különösen sokan emelték le a könyvesboltok polcairól műveit.

A Vintage Books kiadó a nagy érdeklődésre való tekintettel bejelentette, hogy százezer példányban újranyomják Munro korábbi műveit. Az Amazon internetes kereskedelemmel foglalkozó világcég könyvrészlegének TOP 30-as  listájára öt Alice Munro könyv is felkerült olyan sokan rendelték meg őket az elmúlt napokban. A legkelendőbb Munro-könyvek között van a Csend, vétkek, szenvedély, az először 1974-ben megjelent Something I’ve Been Meaning to Tell You és a tavaly megjelent Dear Life című kötet is.

A könyvbarátok megrohamozták a kanadai Victoriában lévő Munro’s Book könyvesboltot, amelyet az írónő és volt férje, James Munro alapított. Az üzletben néhány óra leforgása alatt elfogyott Alice Munro mind a tizennégy különböző novellásgyűjteményének összes példánya.

“Tudtam, hogy versenyben vagyok, de soha nem gondoltam volna, hogy nyerek” – nyilatkozta Munro, aki idén jelentette be visszavonulását. Férjével közös könyvesboltjuk ügyeinek intézésében sem vesz részt, és azt mondja, a Nobel-díj sem változtat azon, hogy túl öregnek tartja magát ahhoz, hogy írjon.

Mészáros Márton

Megrohamozták a könyvesboltokat Alice Munro könyveiért

Megrohamozták a könyvesboltokat Alice Munro könyveiért

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt szereti: