Visszaállították eredeti állapotába Herman Ottó sírját

Eredeti állapotába állították vissza Herman Ottó (1835-1914) természettudós síremléket a miskolci felsőhámori temetőben 2013. november 7-én. A síremléket a közelmúltban Kovács László, a Fidesz-KDNP önkormányzati képviselője átépítette.

Koczák Szilvia, a miskolci polgármesteri hivatal szóvivője tájékoztatta az MTI-t arról, hogy az önkormányzat korábbi ígéretének és a hatályos jogszabályoknak megfelelően a nap folyamán megkezdte a síremlék eredeti állapotba történő helyreállítását. Kovács László, a Fidesz-KDNP képviselője a közelmúltban alakítatta át a legnagyobb magyar polihisztorként emlegetett természettudós, ornitológus, néprajzkutató, régész, politikus nyugvóhelyét: a régi síremléket lefedette gránittal, amelybe belevésette: “a síremléket állíttatta dr. Kovács László önkormányzati képviselő, 2013.” Az eredeti sír eltávolítása miatt a Nemzeti Örökség Intézete is felemelte szavát.

A Budapesten elhunyt Herman Ottó hamvai 1965-től nyugszanak a Miskolchoz tartozó Felsőhámor temetőjében. A miskolci önkormányzat közleménye szerint a Kovács László által állíttatott síremléket átszállítják a lillafüredi Herman Ottó-emlékház udvarába.

Mészáros Márton

Herman Ottó (1835-1914) természettudós, polihisztor síremléke Miskolcon

Herman Ottó (1835-1914) természettudós, polihisztor síremléke Miskolcon

Hírdetés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt szereti: