Nógrádi Gábor kapta a Janikovszky-díjat

Nógrádi Gábor írónak ítélték oda idén a Janikovszky Éva-díjat, a felnövekvő nemzedék irodalmi műveltségének alakításáért végzett kiemelkedő munkásságáért – jelentette be az irodalmi elismerést adományozó Janikovszky Éva Irodalmi Alapítvány 2013. november 11-én. A 66 éves író 1973 óta ír ifjúsági regényeket.

A Janikovszky Éva nevét viselő elismerést olyan irodalmi és művészeti alkotások létrehozóinak ítélik oda, akik a felnőtt és a felnövekvő nemzedék együttélésének helyzeteit, történéseit életszerűen, hitelesen és humánusan képesek bemutatni. Az elismerést a MOM Kulturális Központban adta át Janikovszky János, az alapítvány elnöke, a Móra Kiadó elnök-vezérigazgatója, Janikovszky Éva gyermeke, valamint Fodor Péter, az alapítvány kuratóriumának tagja.

Nógrádi Gábor költőként, újságíróként is ismert. Első regénye, a Kéthátú életünkben 1973-ban jelent meg. Gyermekrablás a Palánk utcában című művéből filmet forgattak, 2000-ben pedig a Gyermekkönyvek Nemzetközi Tanácsa (IBBY) díjat kapta meg az év legjobb ifjúsági könyvének kategóriában a PetePite című könyvéért.

Mészáros Márton

Nógrádi Gábor író

Nógrádi Gábor író

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt szereti: