Minden vártnál nagyszabásúbb Noé története

Azt követően, hogy néhány nappal korábban kiszivárgott egy kalózváltozat Darren Aronofsky amerikai rendező Noé (Noah) című filmjének előzeteséből, az egész előzetes eredeti verzióját megosztotta a Paramount Pictures filmstúdió 2013. november 15-én. 

A film előzetese éppolyan nagyszabású, mint amilyennek a filmet beállították azok, akik látták. Russell Crowe Oscar-díjas ausztrál színész alakítja Noét, az “istentelen kor istenfélő emberét”, akit az Úr kiválasztott, hogy mentse meg az emberiséget. A Noé nagyapját, Matuzsálemet alakító Sir Anthony Hopkins Oscar-díjas brit színész is feltűnik az előzetesben, igazán el van maszkírozva karakterének életkorához. Feltűnik az előzetesben az Oscar-díjas Jennifer Connelly, aki a címszereplő feleségét játssza, és Emma Watson, aki Noé örökbefogadott lányát kelti életre. A Harry Potter-filmek Hermione-ja felnőtt, és csinos lány lett belőle, reméljük komolyabb alakításai ezzel a filmmel fognak kezdődni. Az előzetesben nagy hangsúlyt fektettek a heroizmusra, a két és fél perces előzetes vizuális trükkök tucatjaival éri el, hogy a bibliai történet nagyszabásúan hasson a filmvásznon.

A Noé-film 130 millió dollárból készült, az alkotásban feltűnő állatokat számítógépes technika segítségével jelenítették meg. A film első tesztvetítésére New York-i zsidókat és arizonai keresztényeket hívtak, azonban egyikük tetszését sem nyerte el a produkció. A kritikusok szerint Aronofsky forgatókönyvében Isten nem azért bünteti meg az emberiséget, mert minden tettét a gonoszság járja át, hanem azért mert, kizsákmányolja a Földet, és Noét nem ősatyaként, hanem egy olyan emberként mutatja be, aki inkább egy Greenpeace-aktivista, mintsem egy vallás szentembere. 

Darren Aronofsky a bibliai témát valamivel több, mint kétórás alkotásban dolgozta fel. Az alkotásban feltűnik Ray Winstone és Marton Csokas, a magyar származású új-zélandi filmszínész is. A látványban gazdag Noé című filmeposz 2014. március 28-án mutatják be az Egyesült Államokban, és még abban a hónapban több európai filmszínházba is bemutatják.

Mészáros Márton

Russell Crowe Noé szerepében a Darren Aranofsky rendezte Noé című filmben

Russell Crowe Noé szerepében a Darren Aranofsky rendezte Noé című filmben

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt szereti: