Xantus saját példájával küzd a nemi erőszak ellen

Xantus Barbara színművésznő az ESZTER Alapítvány támogatójaként vesz részt a nemi erőszak elleni harcban, ennek keretében látogatott el a TV2 Mokka című reggeli műsorában 2013. november 18-án, ahol őszintén beszélt arról, hogy megerőszakolták fiatal korában.

Xantus Barbarát 19 éves korában, az ELTE bölcsészkarának francia – magyar szakára járó diáklányként erőszakolta meg férfi. A színésznőt egy ismeretlen férfi hívta randevúra, majd védtelen helyzetét kihasználva megerőszakolta. Xantus csak közel húsz évvel később mesélte el titkát akkori férjének, Szurdi Miklósnak, majd édesanyjának, azonban azt mondta, a történteket teljesen még nem tudta feldolgozni. A trauma megemésztésében segítségére volt a Vagina Monológok című előadás, amely során egy nemi erőszak áldozatául esett asszonyt formál meg, de a mai napig részben magát okolja.

Az ESZTER Alapítvány több mint húsz éve nyújt segítséget olyan személyeknek, akik szexuális bántalmazás áldozataivá váltak. Legújabb kampányuk részeként az Élhetővé tenni az életet című kisfilmben próbálják felhívni a figyelmet a nemi erőszakra, Xantus Barbara például a személye elkövetett erőszak miatt vállalt szerepet a produkcióban más hírességek mellett. Virág György, az alapítvány vezetője a televíziós műsorban statisztikai adatokról is beszélt: minden ötödik gyermek és nő erőszak áldozatául esik, sőt az esetek 70 %-ban az áldozat ismeri az elkövetőt. 

Mészáros Márton

Xantus Barbara színésznő

Xantus Barbara színésznő

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt szereti: