Günter Grass antifacebookista

Günter Grass Nobel-díjas német író szerint a Facebook közösségi oldal egy „szar”, és nem látja értelmét, mondta egy videó interjúban, amelyet a Huffington Post amerikai újság internetes oldala tett közzé 2013. december 5-én. A 86 éves író a közösségi médiáról mondta el véleményét.

Az 1999-ben irodalmi Nobel-díjjal kitüntetett Günter Grass egyszerűen „szarnak” nevezte a Facebook közösségi oldalt, amelynek mára több mint 1 milliárd regisztrált felhasználója van világszerte. „Ha valakinek ötszáz barátja van Facebookon, annak igazából egy sincsen” – fogalmazta meg véleményét a témában, hozzátéve, hogy nyolc gyermeke és tizennyolc unokája révén van alkalma kapcsolatba kerülni az internet világával, ő kimarad a számítógépezés őrületéből. Az író szerint a személyes kapcsolatok nem helyettesíthetőek virtuális barátságokkal, hiába sokkal vonzóbbak több szempontból ezek a kapcsolatok.

Grass arról is beszélt az interjúban, hogy néha dinoszaurusznak érzi magát, mivel még mindig kézzel írja a műveit, a kéziratokat pedig régi Olivetti írógépén jegyzi le. Ha információra van szüksége, könyvekből nyeri ismereteit. Továbbá hozzátette, hogy úgy gondolja, még a gondolattól is irtózik, hogy saját mobilja legyen.

Mészáros Márton

Günter Grass Nobel-díjas német író

Günter Grass Nobel-díjas német író

Hírdetés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt szereti: