Magyarok is emlékeznek Paul Walkerre

Mintegy kétezer ötszáz magyar jelentkezett be a Paul Walker Emlékmenetre, amelyet 2013. december 6-án tartanak a magyar fővárosban. A tragikus autóbalesetben elhunyt amerikai színész, Paul Walker (1973-2013) rajongói este nyolc órakor találkoznak a Dunakeszi Auchan parkolójában, a megemlékezés után innen indulnak a fekete gyászszalagokkal és a színész képét ábrázoló óriásmatricákkal feldíszített autók a fővárosba.

A menet az M3-as autópálya nem fizetős szakaszán érkezik a Hungária körút, Kerepesi út útvonalon az Aréna Pláza parkolójába. Az Egyesült Államokban szintén hasonló emlékezéssel készülnek: a színész halálának helyszínétől nem messze, a valenciai Hercules Streeten autós felvonulást tartanak, ahova a szervezők mintegy húszezer résztvevőt várnak. Mind a magyarországi, mind az amerikai rendezvényen várható rendőri felügyelet, a hatóságok pedig óva intenek attól, hogy gumit égessenek, trükközzenek, vagy szabálytalankodjanak az autóvezetők.

Paul Walker egy héttel ezelőtt, november 30-án halt meg, miután egy általa szervezett kaliforniai jótékonysági est után egy barátja, Roger Rodas új autójával, egy piros 2005-ös kiadású Porsche Carrera GT-vel próbakörre mentek. Rodas vezette az autót, de ismeretlen okokból elvesztette uralmát a kocsi felett, és a jármű először egy lámpaoszlopnak, majd egy fának csapódott és kigyulladt. A Halálos iramban-filmek sztárjának halálát a baleseti és égési sérülések okozták, derül ki a Los Angeles megyei törvényszéki halottkémi hivatal jelentéséből. Rodas a baleseti sérülésekbe halt bele, de Paul Walker még életben volt, és kimászhatott volna az autóból, de az összenyomódott utasteret nem tudta elhagyni, így elevenen égett meg. Csak a fogászati leletek felhasználásával tudták azonosítani holttesteiket.

Mészáros Márton

Paul Walker amerikai színész (1973-2013)

Paul Walker amerikai színész (1973-2013)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt szereti: