Molnár Piroska, Tenki Réka és Háy János az idei Arany Medál-díjas

A hagyományokhoz híven idén is egy összejövetel keretében vették át az Arany Medál-díjakat a közönség kedvencei. Az idei díjátadásra a 7. kerület frissen felújított Bethlen Téri Színházban került sor 2013. december 5-én.

Az Arany Medál-díj kategóriái közül külön van választva a hazai művészeket díjazó mezőny, illetve az a szelekció, ahol nemzetközi művészekre lehet szavazni. Ennek értelmében az év írója, az év színésze, színésznője, rendezője, szereplőgárdája, és a legígéretesebb fiatal tehetség díja éppúgy megszavazható külföldinek, mint az életműdíj. Azonban az év hazai színésze és színésze díj mellett mostanra már hagyománnyá vált, hogy az életműdíjat, és az év írója elismerést is magyar alkotó kapja.

Tenki Réka színművésznő és Háy János író az Arany Medál-díjak átadásán 2013. december 5-én

Tenki Réka színművésznő és Háy János író az Arany Medál-díjak átadásán  a Bethlen Téri Színházban 2013. december 5-én

Az idei magyar díjazottak közül az év rendezőjének választott Szász János filmrendező nem tudott részt venni az ünnepségen. Magyarország Oscar-nevezett alkotásának, A nagy füzet című drámának a rendezője a Színház-és Filmművészeti Egyetemen tanított ebben a díjátadás időpontjában, az év hazai színészének választott Kulka János Kossuth-díjas színművész pedig azért maradt távol az eseménytől, mert a Centrál Színházban próbálja a Chicago című musicalt.

Az év hazai színésznőjének választott Tenki Réka színművésznő, a Nemzeti Színház művésze viszont személyesen vette át a közönségdíjat. A 27 éves színésznő az elmúlt hónapokban már számos elismerésben részesült: megkapta a Színházi Kritikusok Céhének legjobb mellékszereplőnek járó elismerését Csehov Sirály című előadásban nyújtott alakításáért, és ő kapta az InStyle divatmagazin stílusdíját is.

Az életműdíj kategóriában elismert Molnár Piroska színművésznő, a Nemzet Színésze szintén személyesen vette át a közönségdíjat. A szinte az összes létező hazai elismerést begyűjtő Molnár Piroska a móka kedvéért magához ragadta a mikrofont, és a következő napon megtartott Prima Primissima díjátadó gálaestre „készülve” mondott néhány mondatot a jelenlévők arcára mosolyt csalva.

Molnár Piroska színművész, a Nemzet Színésze átveszi az Arany Medál-díjat a Bethlen Téri Színházban tartott átadáson 2013. december 5-én

Molnár Piroska színművész, a Nemzet Színésze átveszi az Arany Medál-díjat a Bethlen Téri Színházban tartott átadáson 2013. december 5-én

Háy János, a több lábon álló nemzetközileg ismert író-költő az év írója elismerést szintén személyesen vette át. A Bethlen Téri Színház művészeti igazgatója, Szögi Csaba a díjátadón jelentette be, hogy a színház a következő években örömmel vállalja az Arany Medál-díjak átadási ünnepsége helyszínének biztosítását.

A többi kategóriában az év színészének Leonardo DiCaprio amerikai színészt választották F. Scott Fitzgerald amerikai író A nagy Gatsby című művéből készült filmben nyújtott alakításáért, női társa pedig Sandra Bullock Oscar-díjas amerikai színésznő lett, aki a Női Szervek című vígjátékért kapta a szavazatokat. Az év szereplőgárdájának járó közönségelismerést Woody Allen Blue Jasmine című filmje kapta, a legígéretesebb fiatal tehetségnek pedig a 27 éves Gemma Arterton brit színésznőt választották.

Ezúton is köszönetet mondok annak a több ezer voksolónak, aki szavazatával hozzájárult az idei szavazáshoz!

A 2013-as Arany Medál-díj nyertesei:

Az év írója: Háy János
Az év hazai színésze: Kulka János
Az év hazai színésznője: Tenki Réka
Az év színésze: Leonardo DiCaprio (A nagy Gatsby)
Az év színésznője: Sandra Bullock (Női szervek)
Az év rendezője: Szász János
Az év szereplőgárdája: Blue Jasmine (Cate Blanchett, Alec Baldwin, Sally Hawkins, Peter Sarsgaard, Louis CK)
A legígéretesebb fiatal tehetség díja: Gemma Arterton
Életműdíj: Molnár Piroska

Mészáros Márton

Tenki Réka és Molnár Piroska színésznők, valamint Háy János író társaságában az Arany Medál-díjak átadásán a Bethlen Téri Színházban 2013. december 5-én

Tenki Réka és Molnár Piroska színésznők, valamint Háy János író társaságában az Arany Medál-díjak átadásán a Bethlen Téri Színházban 2013. december 5-én

Egy hozzászólás to “Molnár Piroska, Tenki Réka és Háy János az idei Arany Medál-díjas”

  1. Rensy Says:

    A 168 oraban olvastam az interjut veled! Gratulálok neked az otletert es a megvalositasert!

Hozzászólás