Tarantinót átverték, nem csinál filmet

Mégsem készíti el Quentin Tarantino Oscar-díjas amerikai filmrendező a tervezett The Hateful Eight című westernjét – közölte a művész sajtófőnöke 2014. január 22-én. Kiszivárogtatták a forgatókönyvet, ezért mondott le a tervről Tarantino.

Quentin Tarantino, a Ponyvaregény, a Django elszabadul és a Kill Bill című filmek kétszeres Oscar-díjas rendezője azért döntött úgy, hogy nem forgatja le a The Hateful Eight című készülő westernfilmjét, mert valaki kiszivárogtatta a forgatókönyvet – nyilatkozta a Deadline hollywoodi hírportálnak 2014. január 21-én. Tarantino híres arról, hogy gyakran a forgatás során írja át forgatókönyveit, és nagyon kevés embernek mutatja meg azt. A rendező elárulta, hogy öt embernek adta oda a forgatókönyvet, azokat a példányokat is személyesen. „A következő télnél hamarabb nem akartam leforgatni, vagyis csak egy év múlva” – nyilatkozta.

Taranino előző filmjének, a Django elszabadul című szintén westernnek a producerének, Reggie Hudlinak adta a forgatókönyvet, akinek a házában egy művészeti ügynök belenézett a szkriptbe. A 40 éves művész nyilatkozata szerint, már ez a tény is sérti őt, de valószínűleg nem az ügynök szivárogtatta ki a történetet, mert nem tudta végigolvasni. Tarantinótól három színész, Michael Madsen, Bruce Dern és Tim Roth is megkapta a forgatókönyvet. Tarantino biztosra veszi, hogy nem Roth révén szivárgott ki.  A rendező szerint a legvalószínűbb, hogy Madsen vagy az éppen Oscar-díjra jelölt Dern ügynöke lehetett az, aki szétküldte a forgatókönyvet Hollywoodban azzal a javaslattal, hogy keressék meg Tarantinót szerepajánlatokkal. A készülő filmben Christoph Walt kétszeres Oscar-díjas osztrák színész is játszott volna, de Tarantino leszögezte, neki nem küldött még a szövegkönyvből.

A forgatókönyv idő előtti napvilágra kerülése miatt Quentin Tarantino elhatározta, saját maga publikálja, ehhez már kiadót is keres. A művész január elején beszélt először arról, hogy újabb westernfilmet készül forgatni. Tarantino a The Hateful Eight című filmtervvel párhuzamosan egy másik filmen is dolgozik, most azon kezd el dolgozni.

Mészáros Márton

Quentin Tarantino Oscar-díjas amerikai filmrendező átveszi az Oscar-díjat 2013-ban

Quentin Tarantino Oscar-díjas amerikai filmrendező átveszi az Oscar-díjat 2013-ban

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt szereti: