99 éves a legidősebb Fidesz-aktivista

A Fidesz kormánypárt legidősebb aktivistájáról szóló hatperces videót osztottak meg Orbán Viktor miniszterelnök hivatalos, sajtóirodája által frissített Facebook oldalán 2014. február 19-én. A HVG.hu szerint az idős hölgy ellentmondásokba ütközött saját szavaiban.

“Isten éltesse a Fidesz legidősebb aktivistáját, Vereczkey Zoltánné Jenci nénit! Respect.” – ezzel a szöveggel osztották meg a videót Orbán Viktor oldalán a délutáni órákban. A videóban Vereczkey Zoltánné Jenci néni mesél arról, hogy milyen régóta és lelkesen kötődik a Fideszhez. Az idős hölgy Gyulányi Eugénia néven született 1915. március 15-én, tehát 99 éves lesz a jövőhónapban. Saját elbeszélése szerint erdélyi születésű, és elmeséli azt is, hogy számára miért fonódik össze a hazafiasság az Orbán Viktor iránti hűséggel.

“Még az oktalan madár sem piszkít a fészkébe, és vannak olyan magyar származású emberek, akik Brüsszelben, Strasbourgban denunciálnak” – mondja a kisfilmben a kitűnő szellemi és fizikai állapotban lévő hölgy, aki egykoron színművész volt, ahogyan férje is. A HVG.hu írása szerint azonban ezzel Orbán pártjáról is negatív véleményt fogalmaz meg, ugyanis 2003-ban a Fidesz a Kereszténydemokrata Internacionálé elé terjesztett egy Magyarországot elítélő nyilatkozatot, amelyet el is fogadtak.

Mészáros Márton

A 99 éves Vereczkey Zoltánné, a Fidesz legidősebb aktivistája (Forrás: Facebook)

A 99 éves Vereczkey Zoltánné, a Fidesz legidősebb aktivistája (Forrás: Facebook)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt szereti: