Krím miatt csatáznak az ukránok

Véres összecsapásba torkollt egy tüntetés az Ukrajnához tartozó Kírimi Autonóm Köztársaság parlamentjének szimferopoli épülete előtt 2014. február 26-án. Sebesültek is vannak a tömegverekedésben.

A Viktor Janukovics elűzött elnök utáni átmeneti ukrán kormány mellett több mint tízezer krími tatár tüntetett, majd összecsapott egy közelben tüntető oroszbarát csoporttal a délelőtti órákban. A két ellentábor összezördülésében több személyi sérülés van, sajtójelentések szerint tucatnyi vérzőfejű embert lehetett látni a demonstráció környékén.

A Fekete- és Azovi-tenger között fekvő Krím félsziget problémás terület. A félszigeten található Oroszország egyik legjelentősebb fekete-tengeri hadikikötője, és a lakosság 58,3 % orosz. Az ott élő orosz populáció régóta el kíván szakadni Ukrajnától, még az sem tántorítja el őket, hogy helyette esetleg Oroszország része lennének. Időközben rendeződni látszik a forradalmi helyzet Kijevben, nemzetközi körözést adtak ki Viktor Janukovics eltávolított ukrán elnök és volt belügyminisztere, Vitalij Zaharcsenko ellen tömeggyilkosság vádjával.

Mészáros Márton

Viktor Janukovics eltávolított ukrán elnök

Viktor Janukovics eltávolított ukrán elnök

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt szereti: