Athénban az arisztokrácia krémje

I. Pál görög király (1906-1964) halálának 50. évfordulója alkalmából a görög és spanyol királyi család tagjai képviseltették magukat az Athénban rendezett hivatalos megemlékezésen. Az elűzött görög uralkodó még unokáival is pózolt a közösségi oldalra megjelenő fotó erejéig.

A Glücksburg-házból származó I. Pál 1947-től uralkodott Görögországban, és hatvanhárom éves korában gyomorrákban hunyt el. Három gyermeke közül egyetlen fia, Konstantin herceg követte a trónon, aki II. Konstantin király néven lépett trónra 1964. március 6-án. Az uralkodót 1973. június 1-jén váltották len véglegesen, amikor a katonaság a monarchiát eltörölve kikiáltotta a Görög Köztársaságot.

Pál király halálának 50. évfordulóján hivatalos megemlékezéssel tisztelegtek az utolsó előtti görög király emléke előtt Athénban 2014. március 6-án. Az ünnepségen az elhunyt mindhárom gyermeke, a 75 éves Zsófia spanyol királyné, a 73 éves Konstantin ex-király és a 71 éves Irén hercegnő is részt vett. Zsófia királynét három gyermeke, Fülöp trónörökös, Krisztina és Elena infánsnők is elkísérték, akárcsak a trónörökös neje, Letizia hercegnő. A botra támaszkodó király Anna-Mária királynéval jelent meg a ceremóniákon. Fia, Pál herceg mind az öt gyermekét magával hozta. A görög király fia a Twitter közösségi oldalra feltöltött egy felvételt, amelyen II. Konstantin és Anna-Mária királyné látható unokáikkal. “Athénba jöttünk, hogy a nagyapámra emlékezzünk, de a jövő a fiatalságban van” – írta képaláírásként.

Az egymással szoros rokonságban álló görög és spanyol királyi ház felkereste Pál és felesége sírját is. A központi családi megemlékezést az Athén külvárosában lévő Tatoi-palotában tartották, amely a görög királyi család egykori nyári rezidenciája volt.

Mészáros Márton

II. Konstantin görög király és Anna-Mária királyné unokáik társaságában Athénban 2014. március 6-án

II. Konstantin görög király és Anna-Mária királyné unokáik társaságában Athénban 2014. március 6-án

Hírdetés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt szereti: