Elhunyt az Elfújta a szél sztárja

96 évesen elhunyt Mary Anderson amerikai színésznő, aki az Elfújta a szél című filmklasszikusban Maybelle Merriwethert játszotta.

Mary Anderson halálhírét a Los Angeles Times című amerikai lap írta meg 2014. április 7-én. A nekrológban az áll, a színésznő vasárnap halt meg a kaliforniai Burbankben.

Mary Anderson 1918. április 3-án született az alabamai Birmingham-ben. Fiatalabb testvére, James szintén színész lett. Két kisebb filmszerepe után első ismert szerepét az Elfújta a szél (Gone With the Wind) című filmmel aratta 1939-ben. Eredetileg a főszereplő Scarlett O’Hara szerepére jelentkezett, de a meghallgatáson végül Vivien Leigh kapta a szerepet. Később Anderson az 1940-es években több jelentős filmben is játszott, a több Oscar-díjas Bernadette (The Song of Bernadette) című filmben is szerepelt, Alfred Hitchcock Mentőcsónak (Lifeboat) című 1944-ben bemutatott pszichothrillerében Alice nővért alakította.

A színésznő kétszer házasodott, 1956-ban gyermeke született, de kéthónaposan elhunyt. Halála előtt hospice gondozók ápolták, utolsó óráiban is vele volt élettársa, Gordon Carnon, akivel évtizedek óta élt együtt. Halálával már csak két élő szereplője maradt az Elfújta a szélnek: a 82 éves Mickey Kuhn és a 97 éves Olivia de Havilland.

Mészáros Márton

Mary Anderson amerikai színésznő (1918-2014)

Mary Anderson amerikai színésznő (1918-2014)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt szereti: