Jean Paul Gaultier-kiállítás nyílt Londonban

Jean Paul Gaultier francia divattervező jelenlétében nyílt meg a Jean Paul Gaultier divatvilága – A járdától a kifutóig című tárlat a londoni Barbican Művészeti Galériában 2014. április 8-án.

A 61 éves művész legújabb kiállításának egyik központi eleme a múlt, több ikonikussá vált ruháját és kosztümjét is bemutatják, ilyen a popdíva Madonna híres kúpos fűzője, amely a nemzetközi műkereskedelem keresett darabjának számít. Az énekesnő 1990-ben viselte a ruhát Blonde Ambition című világturnéján, és 2012-ben 52 ezer dollárért vette meg egy műgyűjtő.

Gaultier egyedi munkáiban tudatosan keveri a különböző kultúrák közötti határokat, de a nemek közötti különbségeket sem veszi figyelembe, így alkotva meg sokak által bírált, szabad és sajátos világát. A divatot közel negyven éve meghatározó munkásságában a tehetség és az intelligencia vegyül, a provokáció pedig csupán művészi eszköz, és nem öncélú figyelemfelhívás nála.

A francia divattervező látványos kiállításán többek között 165 élvonalbeli couture modell és konfekció ruha tekinthető meg, köztük filmekhez, színpadi darabokhoz és világsztárok turnésorozatához használt öltözékek is. A tárlat augusztus 9-ig látogatható.

Mészáros Márton

Jean Paul Gaultier francia divattervező igazít a Jean Paul Gaultier divatvilága – A járdától a kifutóig című tárlatának megnyitója előtt a londoni Barbican Művészeti Galériában 2014. április 3-án

Jean Paul Gaultier francia divattervező igazít a Jean Paul Gaultier divatvilága – A járdától a kifutóig című tárlatának megnyitója előtt a londoni Barbican Művészeti Galériában 2014. április 3-án

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt szereti: