Martonyi távozik külügyminiszteri pozíciójából

Martonyi János külügyminiszter nem kíván a harmadik Orbán-kormány tagja lenni – erről maga az érintett beszélt a NATO csatlakozás 15. évfordulója alkalmából tartott konferencián az Origónak és az InfoRádiónak 2014. április 8-án.

A 70 esztendős jogtudós, diplomata, ügyvéd, az állam- és jogtudományok kandidátusa önként távozik a politikai elitből, Martonyi saját maga határozta el, hogy nem szeretne a harmadik Orbán-kormány tagja lenni. A politikus a mostani kormányzati ciklus végén távozik a tárca éléről.

Martonyi János 1998 és 2002 között az első Orbán-kormány külügyminisztere volt, 2010-ben pedig a második Orbán-kormány tagjaként lépett hivatalba. Újságírói kérdésre távozásának okaként azt jelölte meg, hogy nyolc éven keresztül töltötte be a külügyminiszteri posztot. Martonyi egyúttal elismerte, hogy nyílt titoknak számított távozása, utalva ezzel arra, hogy már korábban cikkeztek visszavonulásáról. A jelenleg a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumot irányító Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes követheti a külügyi tárca élén.

Mészáros Márton

Martonyi János külügyminiszter

Martonyi János külügyminiszter

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt szereti: