100 évesen még csapolja a sört

Hamarosan századik születésnapját ünnepli a világ legidősebb pincérnője, a brit Dolly Saville még a második világháború alatt kezdett el pincérkedni.

Dolly Saville, az idős brit pincérnő 100. születésnapját ünnepli, azonban meg sem fordul fejében, hogy főállású nyugdíjas legyen, heti három műszakot dolgozik a Wendover városában található Red Lion Hotelben.

Az 1914-es születésű Dolly Saville 26 évesen kezdett el pincérnőként dolgozni 1940-ben, és becslései szerint azóta legalább 2 millió pint, vagyis 946 ezer liter sört szolgált fel. Ez idő alatt kiszolgálta már az egykori James Bondot, Pierce Brosnan ír színészt, Vera Lynn brit énekesnőt, Elizabeth Taylor Oscar-díjas brit-amerikai színésznőt, valamint Ted Heath brit miniszterelnököt is. A már ükunokával is büszkélkedhető idős asszony 94 éves koráig napi 6 órát dolgozott, és csak két hét betegszabadságot vett ki.

100 születésnapja sem ösztökéli komolyabb változásra, továbbra is dolgozik, csak már kevesebb óraszámban. A vendégek kiszolgálása mellett letörli az asztalokat, kitisztítja a poharakat, és talpon van egész műszakban. A kisvárosban sokan ismerik, egyfajta fogalommá vált az idős pincérnő, akinek tiszteletére a Dolly’s nevet vette fel a munkahelyeként szolgáló szállodai bár.

Arima Hideko, a legidősebb „pincérlány” 52 éven keresztül dolgozott 101 éves koráig egy tokiói kis bárban.

Mészáros Márton

Dolly Saville 100 éves brit pincérnő

Dolly Saville 100 éves brit pincérnő

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt szereti: