A Premier és a Ridikül magazinban jelentem meg

A héten három különböző felületen is megjelent írásom, egy népszerű internetes irodalmi magazin mellett két nyomtatott sajtótermékben olvashatóak írásaim.

A Premier művészeti folyóirat 2014/tavaszi lapszáma a héten jelent meg [jelenleg 3500 példányban – MM.], az igényes kulturális lap hasábjain két cikkel debütáltam. Öreg színész nem vén színész címmel készített összeállításomban olyan nyolcvan év feletti színművészekről írtam, akik még játszanak, a lap filmrovatában pedig A színpad a Gravitációé címmel háromoldalas írásom jelent meg a márciusi Oscar-díjkiosztóról, illetve egy általam készített felvétel is helyet kapott a mostani számban.

Ifjúságunk egyik szépséges bálványa Tordai Teri volt, akit néhány napja viszontláthattam a filmvásznon. Egy rendkívül sokoldalú és tehetséges fiatalember – a Premierben most két írással is debütáló -, Mészáros Márton hívott el Fakulás című filmjének bemutatójára. Márton filmjében egy beteg, idős asszonyt játszik Tordai, de a történet nem az öregségről, hanem a toleranciáról szól. Egy pasaréti kávézóban viszonylag gyakran összefutok a művésznővel, és az a bölcs derű, amellyel tudomásul veszi az idő múlását, úgy gondolom konzerválta szépségét” – írja rám nézve hízelgő sorait Kárpáti Tamás főszerkesztő a tavaszi szám bevezetőjében, amellyel igazán meglepett és boldoggá tett. 

Személyes hangvételű, különleges interjúm jelent meg nagyapámmal, Mészáros Sámuellel, Magyarország legidősebb pályakezdő költőjével a Könyvesblog irodalmi portálon Ki kell írni a fájdalmat magamból címmel, 2014. április 10-én, csütörtökön pedig megjelent a piacon még valamennyire frissnek számító Ridikül magazin legújabb száma, amelyben Bordán Lili hollywoodi magyar színésznővel készített interjúm olvasható.

Mészáros Márton

A Premier magazin 2014 tavaszi lapszáma

A Premier magazin 2014 tavaszi lapszáma

 

 

Egy hozzászólás to “A Premier és a Ridikül magazinban jelentem meg”

  1. Hosokawa Says:

    Márton! Igazán örülök, hogy egyre nagyobb sikereket ér el! Megmondom őszintén a kezdetektől figyelem a pályafutása alakulását és azt kell mondanom le a kalappal! Nagyszerű, ahogy folyamatosan fejlődik, megújul! Mindig friss és szellemes (olykor pedig elgondolkodtató) írásai feldobják az amúgy szürke napjaimat! Nemrégiben értesültem, hogy bemutatták második filmjét is! A kérdésem az lenne mikortól válik ez megtekinthetővé és milyen csatornákon?! Megmondom őszintén az Emberség egy számomra megindító szívhez szóló történet volt és éppen ezért kíváncsian várom a következő kisfilmjét is. E mellett pedig elmondom, mert nem nagy titok, hogy jelenleg Jeszmás Károly mellett Önt tartom a hazai fiatal generáció legígéretesebb pályakezdő rendezőjének! Esetleg Károlyt ismeri? Nem gondolkodnak egy közös projekten? Érdekes lenne a nagyon lassú és elvont Károly műveket a nagyon egyszerű de mégis mélyen emberi tartalommal rendelkező és megfelelő drámai érzékkel rendelkező mészárosi stílust vegyíteni, amiből valószínűleg valami új és elgondolkodtató keletkezhetne végül. Remélem megtisztelt itt a válaszával és a továbbiakban is sok sikert kívánok Önnek!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt szereti: