Orbán hátizsákja a Nemzeti Múzeumba kerül

Orbán Viktor kormányfő lecserélt hátizsákja a Magyar Nemzeti Múzeumba kerül, ahol már régóta vágytak személyes tárgyra a miniszterelnöktől – közölték 2014. április 11-én.

Az újraválasztott miniszterelnök Facebook-oldalára töltött fel egy felvételt a tegnapi nap folyamán, amelyen a régi, a legtöbb hivatalos útjára magával vitt hátizsákja helyett egy új hátizsákkal a vállán látható. Az „új ciklushoz új táska dukál” felirattal ellátott képen a 2014-es brazíliai futball-világbajnokság hivatalos logóját tartalmazó, 6500 forintba kerülő hátizsákkal látható, amelyet saját maga rendelt meg.

A Magyar Nemzeti Múzeum hamarosan átveszi Orbán Viktor régi hátizsákját, ezzel kiegészítve a rendszerváltás óta állam- illetve kormányfőktől kapott személyes tárgyak sorát. Orbántól ez az első emlék, amit kapnak, viszont Bajnai Gordon és Gyurcsány Ferenc korábbi miniszterelnököktől nincs semmi a múzeum gyűjteményében. Orbán hátizsákját, amelyet 2006-ban vett, és amely eredetileg a fiáé volt, várhatóan később állítják ki.

Mészáros Márton

Orbán Viktor kormányfő új hátizsákjával 2014. április 10-én (Fotó: Facebook/Orbán Viktor)

Orbán Viktor kormányfő új hátizsákjával 2014. április 10-én (Fotó: Facebook/Orbán Viktor)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt szereti: