Felmentették a gyilkossággal vádolt csecsemőt

Felmentette a lahori bíróság Muhammad Musza kilenc hónapos pakisztáni csecsemőt gyilkosság vádja alól 2014. április 12-én. A kisfiút gyilkossági kísérlettel gyanúsították meg a kelet-pakisztáni városban.

Habár a baba még egyéves sincs, és cumisüveg nélkül nem megy egy tapodtat sem, sokan megalapozottnak tartották a vádat, miszerint ölni próbált. A 182 millió lakosú Pakisztán közbiztonsága és igazságszolgáltatása is komoly kivetnivalókat hagy maga után.

Ujjlenyomatot vesznek a 9 hónapos Muhammad Muszától

Ujjlenyomatot vesznek a 9 hónapos Muhammad Muszától

A meglepő, szinte abszurd komédiába illő vád szerint a kisfiú a hatóságok kiérkező embereit próbálta megölni egy szomszédok közt kirobbant vita során január 31-én. A rendőrség levette a kisbaba ujjlenyomatát, őrizetbe vette, és beidézte a bíróságra is, ahol ezúttal édesapjával jelent meg. Az ügyben összesen harminc embert vádoltak gyilkossági kísérlettel, köztük Musza apját és testvérét is.

A helyszínen eljáró és nyomozást vezető rendőrt a gyermek letartóztatása után felfüggesztették, a pakisztáni igazságügyi miniszter pedig vizsgálatot rendelt el az ügyben. Az óvadék ellenében szabadlábra helyezett kilenc hónapos Musa Khant nagyapja időközben a biztonság kedvéért a Lahore-tól közel 200 km-re lévő Faisalabadba szállíttatta.

Mészáros Márton

A 9 hónapos Muhammad Musza a lahori bíróságon 2014. április 12-én

A 9 hónapos Muhammad Musza a lahori bíróságon 2014. április 12-én

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt szereti: