Film készült a skandináv könyvsikerből

Mozifilm készült Jonas Jonasson világhírű regényéből, A 100 éves ember, aki kimászott az ablakon és eltűnt című sikerkötetből. A fergeteges humorú könyv feldolgozását 2014. június 1-jén mutatják be a magyar mozik.

A százéves ember, aki kimászott az ablakon és eltűnt című regény 2009-ben jelent meg Svédországban, angol nyelven és Magyarországon 2012-ben adták ki. Rövidesen hazánkban is a legolvasottabb könyvek közé került, jelenleg a 7. kiadása kapható a boltokban. A regényből világszerte több mint négymillió példány kelt el eddig. A svéd szerző könyvének főhőse, Allan Karlsson, aki századik születésnapján megszökik az idősek otthonából, és élete alkonyán – akaratlanul is – hatalmas kalandba vágja fejszéjét. Útja során megismerhetjük előéletét is, amelynél kalandosabb életet el sem tudunk képzelni, hiszen nem csak mulatságos események bukkannak fel, hanem történelemformálók is, mint például Sztálin, Truman elnök, vagy Mao Ce-tung.

A filmadaptációt a svéd Felix Herngren rendezte, a főszereplő Allan fiatal- és időskori énjét is Robert Gustafsson, a „legmókásabb svédnek” becézett komikus-színész alakítja. A filmben feltűnik a szerző, Jonas Jonasson is, aki egy szovjet tábornokot játszik egy villanásnyi epizódszerepben.

Mészáros Márton

A 100 éves ember, aki kimászott az ablakon

A 100 éves ember, aki kimászott az ablakon

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt szereti: