Magyar hírességek smink nélkül

Nők Magyarországon 2 címmel nyílt meg Fábián Évi fotóművész kiállítása az Országos Széchényi Könyvtár Ars Librorum Galériájában 2014. április 29-én. A tárlat kedd és szombat között tekinthető meg július 12-ig.

Az Origo egykori fotóriporterének magyar hírességeket ábrázoló fotóit Nők Magyarországon címmel először 2004-ben állították ki, de azóta a fotóalanyok közül már sem Polcz Alaine, sem Szabó Magda, sem Albert Györgyi nem él. Fábián Évi azonban kitartóan keresi új modelljeit, számtalan magyar nőt állított kamerája elé, akik valamiért értéket képviselnek. A Berlinben élő fotóművész legújabb kiállításán ezúttal közel száz új fotó került bemutatásra, amelyek többek között olyan neves személyiségeket ábrázolnak, mint Molnár Piroska, Pogány Judit, Csákányi Eszter, Gryllus Dorka színésznők, Miklósa Erika operaénekesnő, Tóth Krisztina költőnő, Jakabos Zsuzsa úszónő, vagy Nanushka divattervező.

A képek egyediségét az adja, hogy egyáltalán nem retusáltak. Azt, a modell döntötte el, hogy sminkben, vagy anélkül kíván szerepelni, de utómunkát egyik képen sem végeztek. Hasonlóan érdekes fotósorozat jelent meg 2013-ban az amerikai W magazinban, amikor smink nélkül állt modellt Marion Cotillard Oscar-díjas francia színésznő és Nicole Kidman Oscar-díjas ausztrál színésznő is, valamint Naomi Watts, Jessica Chastain és Kristen Stewart filmcsillagok is.

Mészáros Márton

Gryllus Dorka színésznő Fábián Évi fotóművész felvételén

Gryllus Dorka színésznő Fábián Évi fotóművész felvételén

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt szereti: