Elindult a Keresztény Színházi Fesztivál

Tarlós István főpolgármester, a rendezvénysorozat egyik fővédnöke nyitotta meg a 2014. május 16. és 22. között megrendezésre kerülő Keresztény Színházi Fesztivált a fővárosi Újszínházban. Tarlós szerint a kommunista ideológia szorította háttérbe a keresztény műveket.

A rendezvény nyitóünnepségén Horváth Zoltán, a terézvárosi Avilai Szent Teréz templom plébánosa megáldotta azt a fakeresztet, amelyet a színház előterében állítottak fel. A Keresztény Színházi Fesztivált a szintén fővédnökségét vállaló Böjte Csaba levélben üdvözölte, a ferences szerzetes sorait az Újszínház igazgatója olvasta fel.

A fesztivál Szabó Magda Az a szép, fényes nap című művének premierjével rajtolt el.  A kétrészes történelmi játékot Kerényi Imre rendezte, a főszereplő Géza fejedelmet pedig a teátrum igazgatója, Dörner györgy alakítja. A további szerepekben Jánosi Dávid, Koncz Gábor, Mihályi Győző, Kautzky Armand és Bicskey Lukács látható. A rendezvény társhelyszínéül szolgáló terézvárosi Avilai Nagy Szent Teréz templomban T. S. Eliot Gyilkosság a székesegyházban című művét is előadják Vidnyánszky Attila rendezésében, amelyet a Beregszászi Illyés Gyula Magyar Nemzeti Színház ad elő. Az egyhetes Keresztény Színház Fesztiválon egy madridi társulat is fellép.

Mészáros Márton

A Keresztény Színházi Fesztivál plakátja

A Keresztény Színházi Fesztivál plakátja

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt szereti: