Beteg színésznövendék segítésére rendeztek gálát

Páll Mónika, a Kaposvári Egyetem harmadéves színészhallgatója javára rendeznek gálaestet a Nemzeti Színház színpadán 2014. május 21-én. Az Egy kéz elég címet viselő előadás ingyenes, az adományokat az ifjú színész gyógykezelésére ajánlják fel.

A fiatal lánynál néhány éve agydaganatot diagnosztizáltak, a közelmúltban megműtötték, de immunterápiára van szüksége ahhoz, hogy teljesen felépüljön. Páll Mónika gyógykezelésére Németországban fog sor kerülni, a terápiát május végén kezdik, azonban a költséges kezelésre nincs pénze a beteg színésznőnek, sem nyugdíjas édesanyjának. Ezért kollégái és barátai színész-gálát és gyűjtést rendeznek neki, hogy minél előbb meggyógyulhasson. Az estet, amelyet a Nemzeti Színház Gobbi Hilda színpadán adnak elő, a 25 éves Nagy Péter István rendezi a Kaposvári Egyetem egykori és jelenlegi színészhallgatói, a kaposvári Csiky Gergely Színház és a Nemzeti Színház művészei, valamint a Színház-és Filmművészeti Egyetem színészhallgatói közreműködésével.

Páll Mónika színésznő

Páll Mónika színésznő

A műsor létrejöttét a kezdetektől támogatja Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház igazgatója, aki a TV2-nek adott interjújában példásnak neveztet az összefogást és a szeretet, amely összekovácsolja az embereket egy jó cél érdekében. Az est, amelyben dalok és versek dominálnak, ingyenes, azonban adományokat a helyszínen és banki átutalással is tehetnek az érdeklődők. Kocsis Dénes, a Budapesti Operettszínház művésze habár nem lép fel a gálán, szívesen mesélt nekünk Páll Mónikával való barátságáról.

Az ifjú színész szerint Páll Mónika egy „végtelenül aranyos, kedves és mindenekfelett pozitív személyiség”, akin az ember soha nem érzékeli, hogy borús lenne. „Játszottunk együtt a Bubik István színkör alatt több előadásban is. Ilyen volt a Grease című musical, amiben ő volt Rizzo, én pedig Kenickie. Azt kell mondjam, rendkívül jól tudtunk együttműködni. Egyébként a Kertész utcai Erzsébetvárosi Kéttannyelvű iskolában a színi tagozat növendékei voltunk többek között Szatory Dáviddal és Gáspár Katával együtt. Móni fölöttem járt egy évvel, de minden nap találkozunk” – emlékezett vissza Dénes. Az Operettszínház művésze elmondta azt is, betegsége alatt nem érzékelte Mónikán, hogy bármi is megváltozott volna, mert ugyanaz a mindig vidám, életigenlő lány maradt.

Páll Mónikát legközelebb az Ahogy tetszik című darabban láthatja a közönség a Nemzeti Színház színpadán májusban még két alkalommal.

Mészáros Márton

Az Egy kéz elég című gála plakátja

Az Egy kéz elég című gála plakátja

Egy hozzászólás to “Beteg színésznövendék segítésére rendeztek gálát”

  1. Szeretlek Magyarország Says:

    […] kollégája, Kocsis Dénes, a Budapesti Operettszínház művésze a fiatal színinövendéket Mészáros Márton blogjában. Az Operettszínház művésze elmondta azt is, betegsége alatt nem érzékelte Mónikán, hogy […]

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt szereti: