Dépardiue lesz Szeged sztárja

Gérard Depardiue francia színész szerepelni fog a Szegedi Szabadtéri Játékokon, méghozzá Napóleont, a nagy francia császárt fogja alakítani – jelentette be Herczeg Tamás, a Szegedi Szabadtéri Játékok igazgatója 2014. május 21-én.

Februárban cikkeztek először a magyar lapok arról, hogy három népszerű francia színész, Alain Delon, Jean Reno és Gérard Depardiue esélyes arra, hogy a Szegedi Szabadtéri Játékokon sztárvendégként életre keltse Napóleont Kodály Zoltán Háry János című daljátékában. Végül Gérard Depardiue lett a befutó, akivel a magyar fővárosban egyeztek meg a szereplésről.

A Háry János nem szokványos előadás lesz, Béres Attila rendező darabja sajátos dramaturgiai megoldással születik meg a szegedi Dóm tér színpadár.  Az Oscar-jelölt francia színész anyanyelvén lép fel, a császár mondatait pedig a történetbe beépített tolmács konvertálja át magyarra. Az utóbbi időben botrányaival, és újdonsült orosz állampolgárságával a figyelem középpontjába kerülő Gérard Depardiue fellépéseinek pontos részleteiről később tárgyalnak, azonban az már most biztos, hogy a művész augusztus 1-jei premier előtt fog csatlakozni a próbafolyamathoz.

A daljáték többi szereplői közkedvelt magyar színészek: a címszereplő katonát Homonnay Zsolt alakítja, édesapját a szegedi színházi élet nagyöregje, Király Levente, a Nemzet Színésze játssza. Bordás Barbara színművésznő Háry szerelmét, Örzsét alakítja, Ferenc császár szerepében Bodrogi Gyula, a Nemzet Színésze, Ebelasztin báróként pedig a szintén Kossuth-díjas Gálvölgyi János áll színpadra. A Szegedi Szabadtéri Színpadon most debütál Szabó Győző színművész, aki most Burkus silbak szerepében mutatkozik be.

Mészáros Márton

Gérard Depardiue francia színész a cannes-i filmfesztiválon 2014. május 20-án

Gérard Depardiue francia színész a cannes-i filmfesztiválon 2014. május 20-án

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt szereti: